Ταρτα με μελι και τυρι κρεμα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για ταρτα με μελι και τυρι κρεμα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
για τη ζυμη
1φλιτζάνι του τσαγιού αλευρι για ολες τις χρησεις
1φλιτζάνι του τσαγιού βουτυρο φρεσκο μαλακωμενο και λιγο επιπλεον για το αλειμμα
1⁄2κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1κρόκο αυγού
για τη γεμιση
400γρ. τυρι κρεμα φρεσκο
1⁄2φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
4κουταλιές της σούπας ζαχαρη
το ξυσμα 1 λεμονιου
1 βανίλια
3 αυγά
λίγοαλάτι
λίγηζαχαρη αχνη για το πασπαλισμα

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βαζετε σε λεκανη το αλευρι με το βουτυρο και τα τριβετε με τα δαχτυλα.
Χτυπατε ελαφρα τον κροκο και τον ριχνετε στο αλευρι μαζι με το αλατι.
Ζυμωνετε, προσθετοντας σταδιακα 2-3 κουταλιες της σουπας νερο, μεχρι ν' αποκτησετε μια μετρια ζυμη.
Την πλαθετε σε μπαλα, την τυλιγετε σε μεμβρανη και την αφηνετε 30' σε δροσερο μερος.
Ετοιμαζετε τη γεμιση χτυπωντας στο μιξερ το φρεσκο τυρι κρεμα με τη ζαχαρη, τη βανιλια, το αλατι, το ξυσμα λεμονιου και το μελι.
Προσθετετε ενα ενα τα αυγα και συνεχιζετε το χτυπημα μεχρι το μειγμα να γινει ομοιογενες.
Βουτυρωνετε μια φορμα για ταρτες με διαμετρο 28 εκ.
Ανοιγετε τη ζυμη σε χοντρο φυλλο και καλυπτετε τον πατο και τα πλαινα τοιχωματα της.
Απλωνετε το μειγμα του τυριου.
Φτιαχνετε κορδονια με τα περισσευματα της ζυμης, τα τοποθετειτε χιαστι πανω στη γεμιση και ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175°-180 βαθμους, 25'-30'.
Πασπαλιζετε με ζαχαρη αχνη και σερβιρετε.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου