Πεστροφα γεμιστη με μυδια

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για πεστροφα γεμιστη με μυδια


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
4 πεστροφες
200γρ. γαρίδες μικρές
600γρ. καθαρισμενα και κατεψυγμενα μυδια
χυμόαπο 1 λεμονι
αλάτι
3⁄4φλιτζανιού ελαιολαδο
2 ματσακια μαιντανο ψιλοκομμενο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βραζουμε τις γαριδες σε αφθονο αλατισμενο νερο και μολις αλλαξουν χρωμα και γινουν ροζ, τις βγαζουμε και τις στραγγιζουμε καλα. Τις ξεφλουδιζουμε και τις ριχνουμε σε ενα μεγαλο μπολ μαζι με τα μυδια, ξεπαγωμενα, πλυμενα και στραγγισμενα καλα. Προσθετουμε το χυμο του λεμονιου, το λαδι, το μαιντανο και αλατι.
Καθαριζουμε καλα τα ψαρια και αφαιρουμε τα εντοσθια με μικρη τομη. Κανουμε τομη στα ψαρια, οχι απο την πλευρα της κοιλιας, αλλα της ραχης. Αφαιρουμε τη ραχοκοκκαλα και τα υπολοιπα κοκκαλα με τον τροπο που περιγραψαμε στην εισαγωγη. Γεμιζουμε το καθε ψαρι με το μειγμα των μυδιων, ξανακλεινουμε τα ψαρια προσεκτικα, ωστε να ξαναπαρουν το αρχικο τους σχημα και τυλιγουμε το καθενα με λαδοκολλα.
Ψηνουμε τις πεστροφες στο φουρνο στους 180 βαθμους για 50 λεπτα. Οταν ειναι ετοιμες, τις βγαζουμε απο το φουρνο και τις τοποθετουμε σε πιατελα σερβιρισματος, τυλιγμενες ακομη με τις λαδοκολλες. Με αυτον τον τροπο θα διατηρησουν περισσοτερο χρονο το αρωμα τους. Αν θελουμε, συνοδευουμε με σπιτικη μαγιονεζα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου