Γλυκο καστανο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για γλυκο καστανο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 1⁄2κιλό κάστανα
1 1⁄2κιλό ζαχαρη
λίγοαλάτι
4ποτήρια του νερού νερό
1λίγο κ.σ. χυμο λεμονιου η και παραπανω
κιλόγια καθε μισο καστανο προσθετουμε μισο ζαχαρη και 2/3 ποτηριου νερο παραπανω

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Καθαριζετε τα καστανα απο την εξωτερικη φλουδα και τα βραζετε - χωρις να λιωσουν. Αφαιρειτε και την εσωτερικη φλουδα. Σε κατσαρολα ριχνουμε τη ζαχαρη και το νερο και βραζουμε σε μετριο σιροπι. Το κρυωνουμε, και βαζουμε τα καστανα να ρουφηξουν το σιροπι ολη νυχτα. Την επομενη τα βραζουμε για 5 λεπτα. Τα κρυωνουμε παλι και αφαιρουμε τα καστανα απο το σιροπι ενω προσθετουμε στο σιροπι το χυμο λεμονιου. Το βραζουμε μεχρι να δεσει. Ξαναριχνουμε τα καστανα και τα αφηνουμε 2-3 ωρες να τραβηξουν. Τα βγαζουμε και τα τοποθετουμε σε πιατελα. Αφου στεγνωσουν καλα τα τυλιγουμε με αλουμινοχαρτο. Μπορειτε φτιαχνοντας περισσοτερο σιροπι και προσθετοντας περισσοτερο λεμονι να αφησετε τα καστανα μεσα σε βαζο και να τα προσφερετε ως γλυκο του κουταλιου. Καλη επιτυχια!



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου