Ταρτα με κρεμα και φραουλες

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για ταρτα με κρεμα και φραουλες


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
υλικα για τη ζυμη
2φλιτζάνια αλευρι για ολες τις χρησεις
150γρ. κρυο βουτυρο η μαργαρινη, κομμενη σε κυβακια
2 κροκοι αβγων
3κουτ. της σούπας ζαχαρη
2κουτ. της σούπας παγωμενο νερο
1πρέζα αλάτι
υλικα για την κρεμα
λίτρογάλα
2 αβγά
5κουτ. της σούπας ζαχαρη
4κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
1 βανίλια
250ml κρεμα γαλακτος χτυπημενη σε σαντιγι
για τη διακοσμηση
300γρ. φραουλες πλυμενες και κομμενες σε φετες
1φακελάκι ζελατινα χωρις χρωμα

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βαζετε το αλευρι σε λεκανη και κανετε μια λακκουβα στη μεση. Ριχνετε στο κεντρο το βουτυρο, τους κροκους, τη ζαχαρη, το αλατι, και ζυμωνετε με γρηγορες κινησεις μεχρι να γινει μια ζυμη σαν χοντρα ψιχουλα.

Προσθετετε 1 κουταλια κρυο νερο και ζυμωνετε, ωσπου να γινει μια ζυμη μαλακια και ευπλαστη. Αν ειναι απαραιτητο, προσθετετε επιπλεον κρυο νερο. Πλαθετε μια μπαλα, την τυλιγετε σε πλαστικη μεμβρανη και την αφηνετε για μιση ωρα στο ψυγειο να «ξεκουραστει».

Ανοιγετε τη ζυμη σε λεπτο φυλλο με τον πλαστη και στη συνεχεια το απλωνετε σε βουτυρωμενη και αλευρωμενη ταρτιερα, φροντιζοντας ωστε να καλυψετε και τα πλαινα τοιχωματα. Με ενα πιρουνι, κανετε τρυπες σε ολη την επιφανεια της ζυμης και την ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180βαθμους, για 20', μεχρι να παρει χρωμα. Αφηνετε τη βαση της ταρτας να κρυωσει.

Χτυπατε σε ενα μπολ, με το συρμα, τα αβγα με τη ζαχαρη. Προσθετετε τη βανιλια και το κορν φλαουρ, χτυπατε για να ενοποιηθουν, και αραιωνετε το μειγμα με λιγο κρυο γαλα.

Στο μεταξυ, βαζετε το γαλα να ζεσταινεται σε κατσαρολακι πανω στη φωτια. Χαμηλωνετε τη φωτια και ριχνετε το μειγμα των αβγων στο γαλα, ανακατευοντας συνεχως με συρμα, μεχρι να παρει μια δυο βρασεις και να πηξει.

Απομακρυνετε την κατσαρολα απο τη φωτια και αδειαζετε την κρεμα σε ταψακι να κρυωσει. Οταν κρυωσει η κρεμα, προσθετετε τη σαντιγι και την ανακατευετε για να αφρατεψει.

Γεμιζετε τη Βαση της ταρτας με την κρεμα που ετοιμασατε και διακοσμειτε την επιφανεια της με τις φραουλες.

Ετοιμαζετε το ζελε συμφωνα με τις οδηγιες της συσκευασιας του, και αλειφετε τις φραουλες με ενα πινελο που βουτατε στο ζελε. Αφηνετε την ταρτα στο ψυγειο για 4 ωρες, τουλαχιστον, πριν τη σερβιρετε.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου