Μοσχαρι γιουβετσι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για μοσχαρι γιουβετσι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1κιλό μοσχαρι κομμενο σε μεριδες
1κουτί τοματοχυμό
1⁄2κούπα ελαιολαδο
1⁄2κούπα βουτυρο λιωμενο
1γρ πακετο κριθαρακι 400 αμμαρια περιπου
4σκελίδες σκορδο (προαιρετικο)
1κούπα κεφαλοτυρι τριμμενο
5ποτήρια νερό

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Αλειφετε το κρεας με λιγο ελαιολαδο το αλατοπιπερωνετε και το τοποθετειτε στο ταψι. Το περιχυνετε με το λιωμενο βουτυρο και προσθετετε τον τοματοχυμο
Ψηνετε το κρεας σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους Κελσιου για μια ωρα, γυριζοντας το και απο τις δυο πλευρες μεχρι να μαλακωσει. Οταν ειναι ετοιμο το βγαζετε απο το φουρνο και απο το ταψι και προσθετετε 5 ποτηρια νερο βραστο. Μολις αρχισουν να βραζουν τα υγρα στο ταψι προσθετετε το κριθαρακι, ανακατευετε πολυ καλα και το αφηνετε να ψηθει για 20 λεπτα περιπου. Αν χρειαστει προσθετετε λιγο ακομη νερο. Μολις γινει το κριθαρακι προσθετετε τις μεριδες του κρεατος στο ταψι, πασπαλιζετε με το κεφαλοτυρι και το αφηνετε στο φουρνο για λιγα ακομη λεπτα, ωστε να δημιουργηθει μια ελαφρα κρουστα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου