Μακαροναδα του ψαρα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για μακαροναδα του ψαρα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα Ζυμαρικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
20 μύδια
1⁄2κιλό γαριδες
1φλιτζάνι λάδι
1μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 πιπεριτσα καφτερη
2 κονσερβες τοματακια
1⁄2ματσάκι μαϊντανός
1πακέτο μακαρονια νο 6 η οποια προτιματε
4κουταλιές βουτυρο
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

-Καθαριζετε τα μυδια πολυ καλα απο τα "μαλλια". Τα βαζετε σε μια κατσαρολα με νερο και αφηνετε να βρασουν. Οταν ανοιξουν τα αφηνετε λιγο ακομα και τα σουρωνετε. Χωριζετε τη σαρκα απο τα οστρακα και τα αφηνετε στην ακρη. Πλενετε τις γαριδες. Βαζετε σε μια κατσαρολα νερο να βρασει. Ριχνετε τις γαριδες. Βραζετε μεχρι να μαγειρευτουν. Στραγγιζετε και τους αφαιρειτε το κελυφος της ουρας και το κεφαλι. Βαζετε σε μια κατσαρολα το λαδι να καψει. Προσθετετε το κρεμμυδι να τσιγαριστει. Ριχνετε την ντοματα, ανακατευετε και χαμηλωνετε τη φωτια. Εαν χρειαζεται αλατοπιπερωνετε. Μολις παρει βραση προσθετετε τα μυδια και τις γαριδες και ψηνετε μεχρι να μεινουν με τη σαλτσα τους. Λιγο πριν τα βγαλετε απο τη φωτια ριχνετε το μαιντανο. Σε μια κατσαρολα βαζετε νερο να βρασει. Μολις βρασει ριχνετε τα μακαρονια. Αφηνετε να βρασουν συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου. Βγαζετε απο την κατσαρολα τα μακαρονια και τα στραγγιζετε. Στην κατσαρολα βαζετε το βουτυρο να λιωσει μαζι με λιγο αλατι. Τσιγαριζετε τα μακαρονια, αποσυρετε απο τη φωτια και τα σκεπαζετε. Ριχνετε τη σαλτσα με τα μυδια και τις γαριδες μεσα στην κατσαρολα και ανακατευετε



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου