Καλαμαρακια γεμιστα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για καλαμαρακια γεμιστα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
5 1⁄2φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
1κιλό μετρια σε μεγεθος καλαμαρακια
1μεγάλο κρεμμυδι τριμμενο
2 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
2κουταλιές της σούπας ψιλοκομμενος ανηθος
2φλιτζάνια ρυζι
2κουταλιές της σούπας δαμασκηνα ψιλοκομμενα
1⁄2κουταλακι μοσχοκάρυδο
χυμόςενος μικρου λεμονιου
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Πλενετε και καθαριζετε τα καλαμαρακια. Τα αδειαζετε βγαζοντας απο μεσα την κεντρικη μεμβρανη. Αφαιρειτε τα μουστακια και τα ψιλοκοβετε χωριστα σε ενα μπολ, οπου προσθετετε τα κρεμμυδια, τον ανηθο, το ρυζι, τα δαμασκηνα, το 1/2 φλιτζανι ελαιολαδου, το μοσχοκαρυδο, λιγο αλατι και το πιπερι.
Γεμιζετε τα καλαμαρακια με το μειγμα αυτο. Κλεινετε το καθενα με τη βοηθεια μιας σκληρης οδοντογλυφιδας. Τα τοποθετειτε σε μια φαρδια κατσαρολα, ριχνετε 11/2 φλιτζανι νερο, σκεπαζετε και σιγοβραζετε 25 με 30 λεπτα. Βγαζετε τα καλαμαρακια προσεκτικα με ενα πιρουνι και τα τοποθετειτε σε ενα πιρεξ. Περιχυνετε με το υπολοιπο ελαιολαδο και το λεμονι.
Ροδιζετε τα καλαμαρακια στο φουρνο σε μετρια θερμοκρασια 20 με 30 λεπτα. Σερβιρετε τα καλαμαρακια κρυα, σε θερμοκρασια δωματιου.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου