Ταρτα φραουλα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για ταρτα φραουλα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
υλικα για τη ζυμη μπριζε:
300γρ. αλευρι
150γρ. βιταμ σε θερμοκρασια δωματιου
1 αυγο
4κουταλιές ζαχαρη
1κουταλακι μπέικιν
φλιτζανιούπεριπου 1/3 ζεστο νερο
υλικα για τη γεμιση:
1 φακελο κρεμα στιγμης
1 φακελο υποκαταστατο σαντιγι
γαλα για την κρεμα και τη σαντιγι
περιπου 20 φραουλες
3κουταλιές μαρμελάδα φράουλα

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Ετοιμαζετε τη ζυμη μπριζε ως εξης: Χτυπατε το αυγο με τη ζαχαρη. Ανακατευετε το αλευρι με το μπεικιν και ζυμωνετε (τριφτα) με το βιταμ και το ζεστο νερο ωστε να δημιουργηθουν ψιχουλα. Προσθετετε το αυγο. Ζυμωνετε (να βρεχετε λιγο τα χερια αν σας κολλαει η ζυμη) και αφηνετε τη ζυμη στο ψυγειο να σταθει για μιση ωρα περιπου (σκεπασμενη).

Στο μεταξυ μπορειτε να ετοιμασετε τη σαλτσα φραουλας. Πολτοποιειτε στο μινι μπλεντερ 7-8 φραουλες και τις βαζετε σε ενα κατσαρολακι μαζι με τη μαρμελαδα να παρουν μια δυο βρασεις. Αποσυρετε απο τη φωτια και αφηνετε να κρυωσει.

Απλωνετε τη ζυμη στην ταρτιερα, την τρυπατε σε διαφορα σημεια ωστε να μη φουσκωσει πολυ και ψηνετε στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισει (περιπου 15'). (Αντι για το τρυπημα μπορειτε να στρωσετε μια λαδοκολλα με λιγα φασολια γιγαντες ωστε το βαρος να εμποδισει το περιττο φουσκωμα της ταρτας. Στα 8 με 10 λεπτα αφαιρειτε τη λαδοκολλα, πετατε τα φασολια και συνεχιζετε το ψησιμο ωστε η ταρτα να ροδισει.) Μολις ψηθει την αφηνετε να κρυωσει.

Ετοιμαζετε τη σαντιγι συμφωνα με τις οδηγιες του κουτιου (το μπολ και τα πως-τα-λενε-τα-χτυπητηρια-του-μιξερ να ειναι παγωμενα).

Ετοιμαζετε και την κρεμα στιγμης (παλι συμφωνα με τις οδηγιες του κουτιου). Στην κρεμα ενσωματωνετε και τη σαντιγι ανακατευοντας απαλα. Στο ψυγειο.

Οταν, λοιπον, ολα θα ειναι δροσερα, στρωνετε πανω στην ταρτα την κρεμα και απο πανω απλωνετε την σαλτσα φραουλας.

Κοβετε τις υπολοιπες φραουλες στη μεση και γαρνιρετε. Τη βαζετε στο ψυγειο.

Σημειωσεις:

Για να αυξησετε ακομη περισσοτερο το χρονο αναμονης δοκιμαστε και την παρακατω παραλλαγη, αντικαθιστωντας τη διαδικασια της μαρμελαδας: Ετοιμαστε ενα ζελε φραουλα με 1/2 ποτηρι νερο λιγοτερο απο τις οδηγιες. Αφηστε το στο ψυγειο μεχρι να αρχισει να πηζει, οποτε το στρωνετε πανω απο την κρεμα που εχετε ηδη διακοσμησει με φραουλες. Και παλι βαζετε την ταρτα στο ψυγειο.

Μια ιδεα ειναι να ψιλοκοψετε λιγες φραουλες και να τις ενσωματωσετε στην κρεμα λιγο πριν τη στρωσετε στην ταρτα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου