Φυλλο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για φυλλο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΠιτες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1κιλό σκληρό αλεύρι
4κουταλιές σούπας λάδι
1κουταλιά του γλυκού αλάτι
4κουταλιές της σούπας ρακι η δυο ξυδι
2 (περιπου) ποτηρια χλιαρο νερο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βαζετε το αλευρι μεσα σε μια λεκανη και κανετε μια λακκουβα στη μεση. Ριχνετε εκει τα 4/5 απο το νερο, το λαδι, το αλατι και τη ρακη η το ξυδι. Ανακατευετε απαλα το μειγμα με τα δαχτυλα σας, για να διαλυθει το αλατι και κατοπιν παιρνετε λιγο -λιγο το αλευρι, ζυμωνοντας συνεχως και προσθετοντας το υπολοιπο νερο. Στο τελος αυτης της διαδικασιας, μετα απο 15 περιπου λεπτα, πρεπει να εχετε μια ζυμη λεια, οχι πολυ σφιχτη, που να μην κολλαει. Αν σφιξει πολυ, βρεχετε τα δαχτυλα σας και ζυμωνετε μεχρι να μαλακωσει. Χωριζετε τη ζυμη σε 20 μερη, τα πλαθετε μεσα στις παλαμες σας σε στρογγυλες μπαλες και τις τοποθετειτε σε λαδωμενο ταψι. Τις σκεπαζετε με διπλη πετσετα για να μην πιασουν κρουστα και τις αφηνετε για μια ωρα. Ανοιγετε τα φυλλα με τον πλαστη μεχρι να αποκτησουν διαμετρο 50 εκ. περιπου, πασπαλιζοντας τα συχνα με κορν φλαουερ, για να μην κολλανε.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου