Βασικη συνταγη πανκεικ

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για βασικη συνταγη πανκεικ


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1⁄2φλιτζάνι ξινογαλα
1κουτ. της σούπας βουτυρο η μαργαρινη
2 ασπράδια αυγού
1⁄2κουτ. του γλυκού βανιλια σκονη
1φλιτζάνι αλευρι που φουσκωνει μονο του
2κουτ. της σούπας ζαχαρη
1⁄2κουτ. του γλυκού μαγειρικη σοδα
1⁄2κουτ. του γλυκού αλάτι
1κουτ. του γλυκού μπεικιν παουντερ

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Σε ενα μεγαλο μπολ αναμιγνυουμε το ξινογαλα, τα ασπραδια των αυγων, τη μαργαρινη λιωμενη και τη βανιλια σκονη. Ανακατευουμε καλα και αφηνουμε το μειγμα για 10 λεπτα. Σε ενα αλλο, μεγαλο μπολ αναμιγνυουμε το αλευρι, τη ζαχαρη, το αλατι, τη σοδα και το μπεικιν παουντερ. Ριχνουμε το μειγμα των στεγνων υλικων στο μειγμα του γαλακτος και ανακατευουμε μεχρι να αναμιχθουν καλα ολα τα υλικα.
Λιωνουμε βουτυρο σε ενα αντικολλητικο η μαντεμενιο τηγανι σε μετρια προς δυνατη φωτια και ριχνουμε 2 κουταλιες της σουπας απο το μειγμα. Φροντιζουμε να απλωθει παντου, αν θελουμε το πανκεικ λεπτο σαν κρεπα, ενω αν το θελουμε πιο χοντρο και αφρατο, αφηνουμε το μειγμα να απλωθει μονο του. Ελεγχουμε συχνα το πανκεικ απο την κατω πλευρα για να μην καει, μια και “αρπαζει” γρηγορα, και μολις ροδισει, το γυριζουμε απο την αλλη με μια μεγαλη σπατουλα. Σε δυο λεπτα το πολυ, ειναι ετοιμο. Αν το τηγανι μας ειναι μεγαλο, μπορουμε να ψησουμε απο ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ενα μεγαλο μπολ αναμιγνυουμε το ξινογαλα, τα ασπραδια των αυγων, τη μαργαρινη λιωμενη και τη βανιλια σκονη. Ανακατευουμε καλα και αφηνουμε το μειγμα για 10 λεπτα. Σε ενα αλλο, μεγαλο μπολ αναμιγνυουμε το αλευρι, τη ζαχαρη, το αλατι, τη σοδα και το μπεικιν παουντερ. Ριχνουμε το μειγμα των στεγνων υλικων στο μειγμα του γαλακτος και ανακατευουμε μεχρι να αναμιχθουν καλα ολα τα υλικα.
Λιωνουμε βουτυρο σε ενα αντικολλητικο η μαντεμενιο τηγανι σε μετρια προς δυνατη φωτια και ριχνουμε 2 κουταλιες της σουπας απο το μειγμα. Φροντιζουμε να απλωθει παντου, αν θελουμε το πανκεικ λεπτο σαν κρεπα, ενω αν το θελουμε πιο χοντρο και αφρατο, αφηνουμε το μειγμα να απλωθει μονο του. Ελεγχουμε συχνα το πανκεικ απο την κατω πλευρα για να μην καει, μια και “αρπαζει” γρηγορα, και μολις ροδισει, το γυριζουμε απο την αλλη με μια μεγαλη σπατουλα. Σε δυο λεπτα το πολυ, ειναι ετοιμο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου