Ρεβυθια

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για ρεβυθια


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Οσπρια

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
500γρ μ. ρεβιθια
1φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1μεγάλο , κομμενο σε λεπτες φετες κρεμμυδι
1κουταλιά της σούπας μαγειρικη σοδα
1κουταλιά σούπας αλευρι
αλάτι
πιπέρι
χυμόςαπο 1 λεμονι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βαζετε τα ρεβυθια σε νερο απο το προηγουμενο βραδυ. Την αλλη μερα τα στραγγιζετε, προσθετετε την μαγειρικη σοδα, ανακατευετε και τα αφηνετε για μια ωρα. Πλενετε κατοπιν τα ρεβυθια πολυ καλα, τα βαζζετε σε μια κατσαρολα και τα σκεπαζετε με αρκετο νερο. Μολις αρχισει ο βραμος, αφαιρειτε τους αφρους και προσθετετε το κρεμμυδι, το αλατι, το λαδι και το πιπερι και αφηνετε τα ρεβυθια να σιγοβρασουν. Λιγο πριν σβησετε τ φωτια ριχνετε στην κατσαρολα το αλευρι αφου το εχετε διαλυσει στο χυμο του λεμονιου. Αφηνετε τα ρεβυθια να παρουν μια ακομα βραση και σερβιρετε. Παραλλαγη: Προσθεστε στα ρεβυθια λιγο κυμινο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου