Βαφλες με καλαμποκαλευρο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για βαφλες με καλαμποκαλευρο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
5 1⁄2φλυτζ. βραστό νερό
1⁄2φλυτζ. καλαμποκάλευρο
5 1⁄2φλυτζ. γάλα
3 φλτυζ. αλευρι
3κουτ. σούπας ζαχαρη
1κουτ. σούπας και 1/4 μπεικιν παουντερ
5 1⁄2κουτ. γλυκού αλάτι
2 αυγα, χωρισμενα
2κουτ. σούπας λιωμενο βουτυρο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Για να ετοιμασετε αυτη τη συνταγη θα χρειαστει πρωτα να βρασετε για εικοσι λεπτα το καλαμποκαλευρο μεσα στο ζεστο νερο. Προσθεστε το γαλα και τα στεγνα υλικα κοσκινισμενα και ανακατωμενα. Ριξτε στη συνεχεια τους κροκους των αυγων καλα χτυπημενους, το βουτυρο και τελος τα ασπραδια χτυπημενα σε μαρεγκα.

Προθερμαινετε τη συσκευη για βαφλες, τη βουτυρωνετε καλα και τοποθετειτε το μειγμα. Βαζετε μια κουταλια της σουπας σε καθε χωρισμα, προς το κεντρο της βαφλιερας και κλεινετε με το καπακι. Το μειγμα θα απλωθει και θα καλυψει την εσωτερικη επιφανεια της συσκευης. Αν η θερμοκρασια ειναι επαρκης, η βαφλα θα ψηθει αμεσως. Μην παραλειψετε το βουτυρωμα γιατι οι βαφλες σας θα κολλησουν.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου