Αγκιναρες γεμιστες

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για αγκιναρες γεμιστες


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Λαχανικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
6μεγάλες αγκινάρες
1κούπα τριμμενο κεφαλοτυρι
2 αυγά
2κούπες ψωμι τριμμενο
10 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
1⁄3της κουπας ψιλοκομμενο ανηθο
1 1⁄2κούπα λάδι
χυμόλεμονιών
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Καθαριζουμε τις αγκιναρες, τις τριβουμε με λεμονι και τις ριχνουμε σε μια λεκανιτσα με νερο, αλατι και λεμονι.
Ανακατευουμε το ψωμι, τα κρεμμυδακια, τον ανηθο, το κεφαλοτυρι, ενα αυγο, 1 κουπα λαδι, αλατι και πιπερι.
Σκαβουμε τις αγκιναρες, βαζουμε μεσα την γεμιση που καναμε, τις τοποθετουμε σε μια κατσαρολα (να ακουμπουν μεταξυ τους για να μην χυθει η γεμιση), προσθετουμε το υπολοιπο λαδι, ριχνουμε λιγο νερο (να μην σκεπαστουν τελειως) και αφηνουμε το φαγητο μας να σιγοβρασει για 30 λεπτα περιπου.
Μολις γινει το φαγητο χτυπαμε το αυγο με το λεμονι, προσθετουμε σιγα-σιγα ζουμι απο το φαγητο στο αυγολεμονο και το ριχνουμε στην κατσαρολα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου