Χοιρινο φουρνου με ελιες, πορτοκαλι και ουζο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για χοιρινο φουρνου με ελιες, πορτοκαλι και ουζο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
2 1⁄2κομμάτια κιλα χοιρινο μπουτι σε η σε ρολο
2κουτ. σούπας ελαιολαδο
2κουτ. σούπας μέλι
2κουτ. σούπας ούζο
5σκελίδες σκορδο πρεσαρισμενες
πιπέρι
1 1⁄5φλιτζάνια ελιες πρασινες χωρις κουκουτσι
υλικα για τη μαρινατα:
2 γλυκα πορτοκαλια
2 λεμονια
1φλιτζάνι ? χυμο πορτοκαλι
φλιτζάνι? χυμο λεμονι
1κουτ. σούπας ξερό θυμάρι
3κουτ. σούπας μέλι
1⁄2φλιτζάνι ούζο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Κοβουμε τις φλουδες των πορτοκαλιων και των λεμονιων σε ζυλιεν και τα ριχνουμε στα υλικα της μαρινατας τα οποια προηγουμενως εχουμε ανακατεψει καλα.

Βαζουμε το χοιρινο σε ενα βαθυ ταψι και ριχνουμε τη μαρινατα. Σκεπαζουμε και βαζουμε στο ψυγειο να μαριναριστει ολη νυχτα. Γυρναμε το κρεας κατα τη διαρκεια του μαριναρισματος τουλαχιστον μια φορα.

Πριν ψησουμε το κρεας, το στραγγιζουμε απο τη μαρινατα, την οποια τοποθετουμε σε ενα κατσαρολακι και την κραταμε. Σε ενα μπολ ανακατευουμε το λαδι, το μελι, το ουζο, το σκορδο και το αλατοπιπερο. Βαζουμε το κρεας στο ταψι που θα ψηθει (καλη ειναι η γαστρα που ψηνεται το κρεας χωρις να στεγνωνει γιατι εχει καπακι) και αλειφουμε με ενα πινελο το κρεας με το προηγουμενο μειγμα. Ψηνουμε το κρεας στο φουρνο σκεπασμενο, ενω κατα τη διαρκεια του ψησιματος το γυριζουμε και το αλειφουμε ξανα με το υπολοιπο μειγμα. Στη μια ωρα περιπου που θα εχει ψηθει το κρεας, το ξεσκεπαζουμε, ριχνουμε μεσα τη μαρινατα (χωρις τα ζυλιεν πορτοκαλιου και λεμονιου) και τις ελιες και ψηνουμε για ενα ακομη τεταρτο η και παραπανω ξεσκεπαστο να αναμιχθουν καλα τα υλικα και να ροδισει ομορφα το κρεας μας.

Οταν το κρεας ειναι καλα ψημενο και ροδοκοκκινισμενο, το βγαζουμε και το τοποθετουμε στο σκευος σερβιρισματος διατηρωντας το ζεστο σκεπασμενο με αλουμινοχαρτο καλα για να μη στεγνωσει.

Στραγγιζουμε τη μαρινατα σε κατσαρολακι (κραταμε περιπου ? φλιτζανιου) και αφηνουμε να παρει γερη βραση. Τις ελιες που στραγγιξαμε τις τοποθετουμε στην πιατελα με το κρεας μας για γαρνιτουρα. Στο ? φλιτζανιου μαρινατα, διαλυουμε κορν φλαουρ (2-2,5 κ.σ.) για να δεσουμε τη σαλτσα μας και την ριχνουμε στο κατσαρολακι ανακατευοντας συνεχως μεχρι να δεσει. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ποσοτητα του κορν φλαουρ θα καθορισει ποσο πηχτη θα γινει η σαλτσα μας. Αν τη θελετε πιο αραιη, βαλτε λιγοτερο κορν φλαουρ η ακομα και καθολου στην περιπτωση που την προτιματε σαν ζουμακι.

Βαζουμε λιγη απο τη σαλτσα πανω στο κρεας μας με τις ελιες και το υπολοιπο το σερβιρουμε στη σαλτσιερα ωστε ο καθενας να προσθεσει κατα βουληση.

Σημειώσεις για την συνταγη

Σερβιρετε με μικρες πατατουλες ψητες στο φουρνο με λεμονακι και πορτοκαλι.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου