Τσουρεκια πασχαλινα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για τσουρεκια πασχαλινα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα Πασχαλινες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1200γρ. (για ολες τις χρησεις) αλευρι
50γρ. φρεσκια μαγια μπυρας
6 αυγο(α)
300γρ. βουτυρο γαλακτος
300γρ. ζαχαρη
200γρ. γάλα
1κουτ. ξύσμα πορτοκαλιού
1⁄2κουτ. γλ. αλάτι
1κουτ. μαχλέπι
κοκκινα αυγο(α)
1 αυγο(α)
σε φλουδες αμυγδαλα

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βραζετε το μαχλεπι για 2-3 λεπτα σε λιγο νερο, το σουρωνετε και κρατατε 1 φλυτζανακι του καφε.
Σε μπολ βαζετε το γαλα ελαφρα ζεσταμενο και διαλυετε μεσα τη μαγια.
Προσθετετε λιγο απο το αλευρι και χτυπατε ελαφρα να γινει χυλος.
Σκεπαζετε με πετσετα το μπολ και το βαζετε σε ζεστο μερος να φουσκωσει.
Βαζετε το υπολοιπο αλευρι σε μπολ με το αλατι και το ξυσμο πορτοκαλι.
Προσθετετε το βουτυρο, τα αυγα, τη ζαχαρη, το νερο απο το μαχλεπι και τον χυλο της μαγιας.
Ζυμωνετε να γινουν αφρατη ζυμη.
Σκεπαζετε με διαφανη μεμβρανη και βαζετε σε ζεστο μερος να διπλασιαστει η ζυμη σε ογκο.
Ζυμωνετε παλι και πλαθετε τσουρεκια στρογγυλα η σε πλεξουδες.
Βαζετε 2-3 κοκκινα αυγα σε καθε τσουρεκι, αναλογα με το μεγεθος και το σχημα.
Bαζετε σε βουτυρωμενο ταψι, τα σκεπαζετε και τα αφηνετε να φουσκωσουν.
Αλειφετε με αυγο, πασπαλιζετε με φλουδες αμυγδαλου και ψηνετε στους 200 βαθμους για 30-35 λεπτα.
Αφηνετε να κρυωσουν καλα πριν τα κοψετε.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου