Σαλτσα μπεσαμελ

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για σαλτσα μπεσαμελ


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΣάλτσα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
4κουταλιες της σουπας κοφτες βουτυρο (η μαργαρινη)
4κουταλιες της σουπας κοφτες αλευρι για ολες τις χρησεις
2φλιτζάνια γάλα
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Λιωνετε το βουτυρο σ'ενα κατσαρολακι, σε χαμηλη φωτια. Προσθετετε το αλευρι και ανακατευετε με ξυλινη κουταλα. Αφηνετε να βρασει το μειγμα 2 λεπτα, ανακατευοντας συχνα, μεχρι να ροδισει λιγο. Χυνετε το γαλα λιγο-λιγο μεσα και ανακατευετε συνεχως, μεχρι να σχηματιστει μια λεια κρεμα. Αφηνετε τη σαλτσα να βρασει σε πολυ χαμηλη φωτια για 3-4 λεπτα, ανακατευοντας συνεχως. Αποσυρετε τη σαλτσα απο τη φωτια και αλατοπιπερωνετε. Σημειωση: Αυτη ειναι η κλασικη σαλτσα μπεσαμελ. Στη μπεσαμελ για παστιτσιο, μουσακα κτλ. χτυπατε στο τελος (μακρια απο την φωτια) με το χτυπητηρι, 3 αυγα και 3 κουταλιες τυρι (ρεγκατο η κεφαλοτυρι τριμμενο), μεσα στη σαλτσα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου