Τσουρεκια πασχαλινα ατομικα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για τσουρεκια πασχαλινα ατομικα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα Πασχαλινες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 1⁄2κιλού αλευρι που φουσκωνει μονο του
1⁄2κιλού βουτυρο (λιωμενο)
1⁄2κιλό ζαχαρη
1φακελάκι αμμωνία
1⁄4κιλού γάλα (χλιαρο)
5 αυγά
1φλιτζάνι του καφέ κονιακ
ξυσμα ενος λεμονιου
ξυσμα ενος πορτοκαλιου
3φακελάκια βανίλια
1 αυγο (χτυπημενο για αλειμμα)

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Χτυπατε το βουτυρο με τη ζαχαρη. Διαλυετε την αμμωνια στο γαλα και το ριχνετε στη λεκανη στο μειγμα του βουτυρου. Χωριζετε τα αυγα σε κροκους και ασπραδια. Ριχνετε τους κροκους στη λεκανη και συνεχιζετε το χτυπημα. Χτυπατε χωριστα τα ασπραδια για να γινουν μαρεγκα και τα ριχνετε στη λεκανη μαζι με το κονιακ. Προσθετετε το ξυσμα λεμονιου, το ξυσμα πορτοκαλιου, τη βανιλια και σιγα-σιγα το αλευρι. Τα ανακατευετε ολα πολυ καλα μεχρι να γινει μια λεια ζυμη (αν χρειαστει, προσθετετε λιγο αλευρι ακομα). Πλαθετε μικρα τσουρεκακια σε μετρια προθερμασμενο φουρνο (180C) για 15 λεπτα περιπου. Καλη επιτυχια!



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου