Κουλουρια πασχαλινα της ισμηνης

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κουλουρια πασχαλινα της ισμηνης


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα Πασχαλινες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 1⁄4κιλό αλευρι
3κούπες ζαχαρη
1φλιτζάνι του τσαγιού βουτυρο γαλακτος
8 αυγά
1κούπα γάλα
1φλιτζανάκι χυμό πορτοκαλιού
3 βανίλιες
1⁄2κουταλια αλάτι
2κουταλιές αμμωνία
1 κροκκαδια (αραιωμενα με λιγο νερο)

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Κοσκινιζουμε το αλευρι και το βαζουμε σε μια λεκανη. Στην συνεχεια κανουμε μια λακκουβα στο κεντρο και ριχνουμε το ζεσταμενο σε ενα κατσαρολακι βουτυρο. Αφου κρυωσει λιγο το μειγμα το τριβουμε. Βαζουμε στο μιξερ τους κροκους των αυγων και τη ζαχαρη, και τα χτυπαμε μεχρι να αφρατεψουν. Ξεχωριστα χτυπαμε τα ασπραδια μεχρι να γινιυν μαρεγκα. Σε αλλο μπολ βαζουμε το γαλα και προσθετουμε ανακατευοντας την αμμωνια . Ριχνουμε στο μειγμα με το αλευρι , το μειγμα με τους κροκους αυγων και λιγο-λιγο απο το μειγμα με το γαλα, μεχρι να ενσωματωθουν ολα. Με τη ζυμη που φτιαξαμε, πλαθουμε κορδονακια και τους δινουμε το σχημα που θελουμε . Τα τοποθετουμε στο ταψι, απομακρυσμενα το ενα απο το αλλο, γιατι η ζυμη θα φουσκωσει. Τα αλειφουμε απο πανω με το κροκκαδι, για να ροδισουν. Ψηνουμε στους 180 βαθμους Κελσιου, για 20'. Καλη επιτυχια



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου