Κουλουρακια πασχαλινα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κουλουρακια πασχαλινα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα Πασχαλινες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1200γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
8 αυγά
150γρ. βουτυρο γαλακτος
3φακελάκια βανίλιες
3κουτ. γλ. ανθρακικη αμμωνια
400γρ. ζαχαρη
γάλα (οσο παρει)
1 αυγο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βαζετε το αλευρι σε μπολ. Ζεσταινετε το βουτυρο και το ριχνετε στο αλευρι. Τριβετε με τα δαχτυλα σας το αλευρι με το βουτυρο. Σε μπολ χτυπατε τους κροκους των αυγων με τη ζαχαρη, να ασπρισουν. Σε αλλο μπολ χτυπατε τα ασπραδια σε σφιχτη μαρεγκα. Σε λιγο γαλα (1 φλ. του καφε) διαλυετε την αμμωνια με τη βανιλια. Αρχιζετε να ριχνετε στο αλευρι λιγο-λιγο απο τα 3 μειγματα (κροκοι, μαρεγκα και γαλα) ανακατευοντας. Ζυμωνετε, προσθετοντας λιγο ακομα γαλα -αν χρειαζεται-, να γινει αφρατη ζυμη και να μην κολλαει στα δαχτυλα. Πλαθετε τα κουλουρακια σε διαφορα σχηματα, αλειφετε με αυγο και βαζετε σε βουτυρωμενο ταψακι σε αποσταση το ενα απο το αλλο, γιατι φουσκωνουν πολυ. Ψηνετε στους 180 βαθμους για 20 λεπτα, να φουσκωσουν και να ροδισουν.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου