Γαλατοπιττα γιαννιωτικη

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για γαλατοπιττα γιαννιωτικη


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα Πιτες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
11⁄20λίτρα γάλα (φρεσκο)
250γρ σιμιγδάλι
5 αβγά
8φύλλα κρούστας
11⁄20φλιτζάνια τυρί φέτα (τριμμενο στο χερι)
λάδι
αλάτι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βαζουμε σε μια κατσαρολα το γαλα με το σιμιγδαλι, ανακατευοντας τα μεχρι να γινουν ενας ομοιομορφος χυλος. Αλατιζουμε. Οταν πηξει το μειγμα το βγαζουμε απο τη φωτια, προσθετουμε την τριμμενη φετα και τα πεντε αβγα τα οποια εχουμε χτυπησει προηγουμενως. Ανακατευουμε το μειγμα. Αλειφουμε ενα ταψι με λαδι και αραδιαζουμε τρια-τεσσερα φυλλα στο ταψι. Απλωνουμε ομοιομορφα το μειγμα πανω στα φυλλα και απο πανω προσθετουμε τα υπολοιπα φυλλα. Ραντιζουμε με νερο και λαδι τα φυλλα για να μην ξεραθουν και βαζουμε την πιτα στο φουρνο. Ψηνουμε στους 200 βαθμους για περιπου μια ωρα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου