Γαλατοπιτα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για γαλατοπιτα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα Πιτες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
10 αυγά
7φλιτζάνια γάλα
2 1⁄2φλιτζάνια ζαχαρη
1φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 βανιλλια
1κουτακι φυλλο για πιτα
1⁄2φλιτζάνι βουτυρο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Προθερμαινετε τον φουρνο στους 200 C Βαζετε σε μια κατσαρολα το γαλα με την ζαχαρη να βρασουν Χτυπατε τα αυγα καλα Μολις βρασει το γαλα και λιωσει η ζαχαρη, ριχνετε το σιμιγδαλι ανακατευοντας συνεχως Χαμηλωνετε τη φωτια Προσθετετε τα αυγα ανακατευοντας συνεχως μεχρι να δεσει Ριχνετε και τη βανιλλια και αποσυρετε απο την φωτια Λιωνετε το υπολοιπο βουτυρο σε ενα κατσαρολακι Στρωνετε σε ενα ταψι τα μισα φυλλα ραντιζοντας ενα ενα με το λιωμενο βουτυρο Απλωνετε τη γεμιση Στρωνετε τα αλλα μισα φυλλα ραντιζοντας και αυτα ενα ενα με το λιωμενο βουτυρο Διπλωνετε τα φυλλα που περισσευουν μεσα στο ταψι Χαραζετε την πιτα με ενα μαχαιρακι στα κομματια που θελετε Ραντιζετε με βουτυρο Ψηνετε σε μετριο φουρνο για 30 λεπτα περιπου η μεχρι να ξανθινει το φυλλο



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου