Καλτσουνια κρητικα πασχαλινα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για καλτσουνια κρητικα πασχαλινα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 1⁄2κιλό αλεύρι μαλακό
2 1⁄2ποτήρια νερό (χλιαρο)
1⁄2φλιτζάνι τσικουδιά
6κουταλιές της σούπας λάδι
χυμο ενος λεμονιου
1 1⁄2κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1κιλό μυζήθρα
1κιλό ανθότυρο
1⁄2 γιαουρτακι
2 αυγά
1μεγαλο ματσο δυοσμο (ψιλοκομμενο)
αλάτι
2 αυγά (χτυπημενα)
σουσάμι (για το πασπαλισμα)

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Για να φτιαξετε τη γεμιση, πλενετε το δυοσμο και τον αφηνετε να στραγγισει. Τον βαζετε σε μπολ, προσθετετε τη μυζηθρα, τον ανθοτυρο, το γιαουρτι, τα αυγα και το αλατι και αναμειγνυετε ολα τα υλικα πολυ καλα. Σκεπαζετε τη ζυμη και την αφηνετε για μια ωρα περιπου. Ανοιγετε το φυλλο, μετριο στο παχος και το κοβετε σε στρογγυλα κομματια. Παιρνετε με ενα υγρο κουταλακι του γλυκου γεμιση και τη βαζετε στην ακρη του καθε κομματιου. Κλεινετε τα σκαλτσουνια σε σχημα μισοφεγγαρου. Αλειφετε τα καλτσουνια με τα αυγα και τα πασπαλιζετε με σουσαμι. Τα τοποθετειτε σε ενα μεγαλο λαδωμενο ταψι και τα ψηνετε σε φουρνο προθερμασμενο στους 200C, για 20 λεπτα περιπου, μεχρι να ροδισουν. Καλη επιτυχια



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου