Καλιτσουνια με ξινη μυζηθρα (κρητη)

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για καλιτσουνια με ξινη μυζηθρα (κρητη)


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1κούπα λάδι
1ποτήρι νερό
1 λεμονι (το χυμο)
1κιλό αλευρι
λίγοαλάτι
11⁄20κιλό ξινη μυζηθρα
3 αβγά
1 αβγό (για αλειμμα)
δυοσμο
αλάτι
σουσάμι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Ανακατευουμε το λαδι με το λεμονι και το νερο και αλατιζουμε το μειγμα. Λιγο λιγο προσθετουμε το αλευρι, ωσπου να φτιαξουμε μια ζυμη που να πλαθεται ευκολα. Ανοιγουμε τη ζυμη σε ενα φυλλο - ουτε πολυ λεπτο ουτε πολυ παχυ - και την κοβουμε σε στρογγυλους δισκους με τη βοηθεια ενος ποτηριου. Για να ετοιμασουμε τη γεμιση ανακατευουμε καλα τη μυζηθρα, τα αβγα, το δυοσμο και το αλατι. Βαζουμε ενα κουταλακι γεμιση σε καθε φυλλαρακι και το διπλωνουμε σε σχημα μισοφεγγαρου. Πιεζουμε με τα δαχτυλα στις ακρες να κλεισουν. Αλειβουμε τα με αβγο και πασπαλιζουμε με σουσαμι. Ψηνουμε τα καλιτσουνια σε μετριο φουρνο για μιση ωρα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου