Μελομακαρονα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για μελομακαρονα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα Χριστουγεννιατικες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
3ποτήρια σπορέλαιο
5 1⁄2ποτήρι νερό
1ποτήρι ζαχαρη
1⁄4κιλού καρυδια
5 1⁄2κουτ. μπεικιν παουντερ
1κουταλακι σόδα
2κιλά αλευρι
κανέλα (λιγη)
τριμματα γαριφαλο (λιγα)
κονιακ (λιγο)
1κιλό ζαχαρη
1⁄2 λεμονι
3ποτήρια νερό

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Ζεσταινουμε το αλευρι με το μπεικιν παουερ, τη σοδα και το κονιακ μεχρι να γινει μετρια η ζυμη. Διαλυουμε το ποτηρι τη ζαχαρι με το λαδι και λιγο νερο, ριχνουμε μεσα το γαριφαλο, την κανελα και τα καρυδια και ανακατευουμε. Ριχνουμε το μειγμα μεσα στη ζυμη και ανακατευουμε μεχρι να δεσει καλα. Πλαθουμε τα μελομακαρονα, τα τοποθετουμε μεσα σε βουτυρωμενο ταψι και τα ψηνουμε. Οταν ψηθουν, τα βγαζουμε απο το φουρνο και τα αφηνουμε λιγο να κρυωσουν, οσο ετοιμαζουμε το σιροπι: Σε μια κατσαρολα βαζουμε το νερο και τη ζαχαρη και ανακατευουμε. Οταν δεσει καλα το σιροπι, προσθετουμε το λεμονι και κατεβαζουμε την κατσαρολα απο τη φωτια. Περιχυνουμε τα μελομακαρονα και τα αφηνουμε να κρυωσουν.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου