Καταιφι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για καταιφι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1κιλό καταιφι
4φλιτζάνια καρυδόψυχα
1 1⁄2φλιτζάνι βουτυρο
1κουταλακι κανέλα
2 αυγά
4κουταλιές ζαχαρη
7φλιτζάνια ζαχαρη
5φλιτζάνια νερό
φλουδα λεμονιου
1κουταλακι χυμό λεμονιού

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Προθερμαινετε τον φουρνο στους 170 C Σε ενα μπωλ ανακατευετε τα καρυδια, την ζαχαρη, τα αυγα και την κανελλα Βουτυρωνετε το ταψι και στρωνετε το μισο καταιφι, ραντιζοντας με λιγο βουτυρο Στρωνετε απο πανω την γεμιση απο τα καρυδια Απο πανω βαζετε το υπολοιπο καταιφι και το περιλουετε με το υπολοιπο βουτυρο Ψηνετε για μιση ωρα περιπου Αφηνετε να κρυωσει, σκεπαζετε και το αφηνετε 24 ωρες Φτιαχνετε το σιροπι Βαζετε το νερο να βρασει με τη ζαχαρη και τα μυρωδικα Αφηνετε να βρασει για 5-10 λεπτα Βγαζετε τα μυρωδικα και περιχυνετε το καταιφι



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου