Κουλουρακια πασχαλινα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κουλουρακια πασχαλινα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα Πασχαλινες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1κούπα βουτυρο μαλακο
7κούπες αλευρι
3κούπες ζαχαρη
4 αυγά
1κούπα γάλα
1φλιτζανάκι χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
1⁄2κουταλια αλάτι
2κουταλιές αμμωνία
2 κροκκαδια (αραιωμενα με λιγο νερο)

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βαζουμε στο μιξερ το βουτυρο και χτυπαμε προσθετοντας λιγη-λιγη τη ζαχαρη, μεχρι να αφρατεψουν. Προσθετουμε τα αυγα ενα-ενα, συνεχιζοντας το χτυπημα. Σ' ενα μπολ, ανακατευουμε το αλευρι με τη βανιλια. Σε αλλο μπολ βαζουμε το γαλα και προσθετουμε ανακατευοντας την αμμωνια και το αλατι και τελος τον χυμο. Ριχνουμε στο μειγμα που εχουμε στο μιξερ, εναλλαξ, λιγο-λιγο απο το μειγμα με το αλευρι και λιγο-λιγο απο το μειγμα με το γαλα, μεχρι να ενσωματωθουν ολα. Με τη ζυμη που φτιαξαμε, πλαθουμε κορδονακια και τους δινουμε το σχημα που θελουμε . Τα τοποθετουμε στο ταψι, απομακρυσμενα το ενα απο το αλλο, γιατι η ζυμη θα φουσκωσει. Τα αλειφουμε απο πανω με το κροκκαδι, για να ροδισουν. Ψηνουμε στους 180 βαθμους Κελσιου, για 20'. Καλη επιτυχια



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου