Καλλιτσουνια πασχαλινα (λυχναρακια)

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για καλλιτσουνια πασχαλινα (λυχναρακια)


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα Πασχαλινες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
2κιλά μυζήθρα γλυκιά
2 κρόκους αυγών
2φακελάκια βανίλια
4κουταλιές μέλι
1κουταλια ξύσμα λεμονιού
1 1⁄2κουταλια κανέλα
1κουταλια βουτυρο
300γρ. ζαχαρη
2 κρόκους αυγών (διαλυμενους σε νερο)
2κιλά μαλακό αλεύρι
2ποτήρια λάδι
1⁄2κουταλακι αλάτι
650γρ. ζαχαρη
6 αυγά
5κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
50γρ. μαγιά φούρνου
1⁄2φλιτζάνι γάλα

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Διαλυετε τη μαγια στο χλιαρο γαλα, προσθετετε λιγο αλευρι και αφηνετε το προζυμι να "ανεβει". Χτυπατε το λαδι με τη ζαχαρη σ'ενα μπολ. Προσθετετε τα αυγα χτυπημενα, το αλατι, το γιαουρτι και το προζυμι. Τα ζυμωνετε ολα μαζι και προσθετετε το υπολοιπο αλευρι, συνεχιζοντας το ζυμωμα. Αφηνετε το ζυμαρι να φουσκωσει για λιγο μεχρι να ετοιμασετε τη γεμιση. Περνατε τη μυζηθρα απο το μυλο των λαχανικων. Προσθετετε 2 κροκους αυγων, τη βανιλια, το μελι, το ξυσμα, 1/2 κουταλια κανελα και το βουτυρο και ανακατευετε το μειγμα. Ριχνετε σταδιακα τη ζαχαρη και ανακατευετε καλα. Ανοιγετε το ζυμαρι σε φυλλο μετριο και το κοβετε σε στρογγυλα φυλλαρακια. Παιρνετε με ενα υγρο κουταλακι γεμιση και τη βαζετε στο κεντρο του καθε φυλλου. Σχηματιζετε λυχναρακια "τσιμπωντας" τη ζυμη γυρω - γυρω. Αλειφετε τα καλιτσουνια με τους 2 κροκους, αφου τους χτυπησετε, και τα πασπαλιζετε με κανελα. Τοποθετειτε τα καλιτσουνια σε βουτυρωμενο ταψι και τα ψηνετε σε μετρια προθερμασμενο φουρνο για 30 λεπτα περιπου.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου