Εξοχικο πασχαλινο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για εξοχικο πασχαλινο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα Πασχαλινες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
5 1⁄2κιλό αρνάκι (σε κυβους)
1⁄2κιλό φυλλα κρουστας
350γραμ. Κεφαλοτυρι (τριμμενο)
3σκελίδες σκορδο
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμενο)
200γραμ. αρακα κατεψυγμενο
2κουταλακια μαιντανο (ψιλοκομμενο)
1 λεμονι (χυμος)
100γραμ. ελαιολαδο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Πλενετε και στεγνωνετε το κρεας. Σε κατσαρολα ζεσταινετε 5 κουταλιες απο το ελαιολαδο και τηγανιζετε το κρεας μεχρι να ροδισει καλα. Προσθετετε το σκορδο, το κρεμμυδι και το μαιντανο και ανακατευετε για 2-3 λεπτα. Μετα προσθετετε τον αρακα και το λεμονι μαζι με 1 φλιτζανι ζεστο νερο. Το αφηνετε να σιγοβρασει για 15-20 λεπτα, για να μαλακωσει και να μεινει μονο με τη σαλτσα. Απλωνετε τα φυλλα κρουστας σε ελαφρα αλευρωμενη επιφανεια και τα χωριζετε ανα τεσσερα, τα λαδωνετε και τα κοβετε σε τετραγωνα κομματια. Παιρνετε τεσσερα - τεσσερα και βαζετε στο κεντρο 1-2 κουταλακια απο τη γεμιση και 1 κουταλακι κεφαλοτυρι. Διπλωνετε σε φακελο και βαζετε σε βουτυρωμενο ταψακι. Αλειφετε με το υπολοιπο λαδι και ψηνετε στον φουρνο, σκεπασμενα με αλουμινοχαρτο για 1/2 ωρα. Ξεσκεπαζετε και ψηνετε ακομα για 20-25 λεπτα για να ροδοκοκκινισουν.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου