Καλτσουνια κρητης

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για καλτσουνια κρητης


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1κιλό αλευρι
1 1⁄2κούπα βουτυρο
1κούπα ζαχαρη
1κούπα γάλα
2κουταλιές αμμωνία
4 κροκκαδια
2κιλά μυζήθρα
3κούπες ζαχαρη
1κουταλια ασπραδι αυγου (η 1 κορν φλαουρ και 2 κουταλιες ανθονερο)
1 κροκκαδι (για το αλειμμα)
κανελλα (για το αλειμμα)

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βαζουμε στο μιξερ το αλευρι, τη ζαχαρη και το βουτυρο και τα χτυπαμε. Προσθετουμε τα κροκκαδια, την αμμωνια και το γαλα και συνεχιζουμε το χτυπημα. Ανοιγουμε σε φυλλο τη ζυμη που φτιαξαμε. Βαζουμε μεσα σ' ενα μπολ τη μυζηθρα, τη ζαχαρη και το ασπραδι, αφου πρωτα το χτυπησουμε και τα ανακατευουμε. Κοβουμε το φυλλο σε στρογγυλα κομματια με τη ροδα της πιτσας. Βαζουμε στο κεντρο καθε κυκλου, γεμιση. Με τα δαχτυλα, σηκωνουμε γυρω-γυρω τη ζυμη και το φυλλο σαν δισκακι. Πριν τα βαλουμε στο φουρνο, αλειφουμε την επιφανεια με λιγο κροκκαδι και πασπαλιζουμε με κανελα. Ψηνουμε στους 180 βαθμους Κελσιου, για 50' περιπου. Καλη επιτυχια



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου