ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
3.5
Βαθμολογία: 3.5 (2 ψήφοι)

Περιγραφή συνταγης

ΑΡΝΙ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


Περίληψη συνταγης

Χρόνος2 1⁄2 ώρες
Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα
Δυσκολία συνταγηςΜέτριες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1Kg αρνί (σε μερίδες, χωρίς κόκαλο)
1⁄4κούπας βουτυρο (σε κυβάκια)
Kgρυζι κιτρινο (για πιλάφι)
1⁄2κούπας νερό (ζεστό)
4κούπες νερό (βραστό)
1Kg γιαούρτι στραγγιστό
2τεμ. αβγά (χτυπημμένα με το αλεύρι)
2κουτ.σούπας αλευρι
1⁄3κούπας βουτυρο (καθαρισμένο)
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε στο ταψι.
  2. Προσθέτουμε τα κοματάκια βουτύρου, το 1/2 φλυτζάνι με το ζεστό νερό και ψήνουμε στους 180C για μία ώρα, να ροδίσει και να μισομαλακώσει.
  3. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε το ρύζι (αφού το πλήνουμε και το στραγγίσουμε) γύρω από τα κομάτια του αρνιού.
  4. Προσθέτουμε το βραστό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί για ακόμα μία ώρα, να γίνει και το ρύζι.
  5. Σε μια γαβάθα ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μίγμα των αβγών και του αλευριού καλά και περιχύνουμε το φαγητό, να καλυφθεί.
  6. Περιχύστε με το καθαρισμένο βούτυρο.
  7. Συνεχίζουμε το ψήσιμο να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε ζεστο.

Του πάει ένα λευκό Σαββατιανό κρασί, φέτα λαδορήγανη και μια χωριάτικη σαλάτα με κάπαρη. ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Σημειώσεις για την συνταγη

Αν βάλετε άσπρο ρύζι, το φαγητό θα γίνει εξίσου καλό, αλλά ίσως να κολλήσει λίγο.



Εικόνα ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ Δ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΛΗΣ
3

Αν προ-σωτάρουμε το αρνάκι με βούτυρο αλάτι πιέρι και μυρωδικά και το ψιλοσβήσουμε με ενα κύβο κο΄τοπουλο και άσπρο κρασάκι και περιμένουμε να το πιεί, έχουμε άλλη γεύση μετά στη σύβραση με το ρυζάκι.
Επίσης για το μίγμα γιαουρτλού μπορούμε να προσθέσουμε αλατ΄και,σκόρδο λυωμένο και δενδρολίβανο στο μίγμα γιαουρτιού-αλευριού και να τα ομογενοποιήσουμε στη μουλινέτα πριν τα φουρνίσουμε στο τέλος.
πρόσθετη γεύση θα δώσει αν στο τέλος του σωταρίσματος του αρνιού σβήσουμε τελικά και με αρκετό λεμόνι.
Λεμόνι επίσης σηκώνει και κατά το φούρνισμα, αλλα στα τελευταία 10 λεπτά διότι του δίνει κοκκινοκαφέ κρούστα που δεν πρέπει να φαίνεται δήθεν σα καμμένο. γι αυτό προσέχουμε το χρώμα της κρούστας.
Είναι νοστιμώτατο.
κάλλιστη ιδέα.

 

Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου