Κοτοπουλο με μπαμιες

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κοτοπουλο με μπαμιες


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Πουλερικα Λαδερα
Δυσκολία συνταγηςΜέτριες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
750γραμμάρια μπάμιες
3 κρεμμυδια (ψιλοκομμένα (300 γρ. περίπου))
120γραμμάρια ελαιολαδο
1 κοτόπουλο (μικρο, σε μερίδες)
750γραμμάρια νερό
4 ντομάτες (κομμένες σε φέτες)
4 πιπεριες (ψιλοκομμένες)
πιπέρι
1 χυμός λεμονιού
ξυδι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

  1. Πλενετε τις μπαμιες και καθαριζετε κωνικα τις κορφες τους.
  2. Τις ριχνετε σε λεκανη οπου εχετε βαλει ξιδι και αλατι και τις αφηνετε 2 ωρες το λιγοτερο για να αποβαλλουν την κολλωδη ουσια που περιεχουν.
  3. Κατοπιν τις ξεπλενετε με αφθονο νερο.
  4. Τσιγαριστε σε κατσαρολα το κρεμμυδι για 10 λεπτα, προσθεστε το κοτοπουλο και συνεχιστε ανακατευοντας.
  5. Προσθεστε αλατι, πιπερι και το 1/5 του νερου.
  6. Αφηστε το 20 λεπτα με σκεπασμενη την κατσαρολα να σιγοβραζει.
  7. Φυλαξτε τα κρεμμυδια με το λαδι και Βαλτε το κοτοπουλο σε γαστρα, κατοπιν σκεπαστε με φετες ντοματας και συνεχιστε βαζοντας διαδοχικα μια σειρα μπαμιες, ντοματες κλπ μεχρι να τελειωσουν τα υλικα.
  8. Τελος προσθεστε τις ψιλοκομμενες πιπεριες, αλατι, το χυμο λεμονιου, το υπολοιπο νερο και το λαδι με τα κρεμμυδια.
  9. Σκεπαστε την γαστρα και ψηστε 40 - 50 λεπτα στην αρχη στους 220 και κατοπιν στους 180 βαθμους.
  10. Αφαιρεστε το καπακι και αφηστε να ψηθει για 10 λεπτα ακομη.


Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου