Παραδοσιακή σπανακόπιτα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγή για παραδοσιακή σπανακόπιτα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΟρεκτικα Πιτες
Δυσκολία συνταγηςΜέτριες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
2κουτ. σούπας ελαιολαδο
1⁄2κιλό αλευρι (για όλες τις χρήσεις)
1κουτ. σούπας ξίδι
λίγοαλάτι
1 1⁄2κιλό σπανάκι
1ματσάκι άνηθο
1⁄2κιλό κρεμμυδάκια (φρέσκα)
1⁄2ποτήρι ελαιολαδο
300γραμμάρια φετα (προαιρετικά)
λίγοαλάτι
λίγηκανέλα (σε σκόνη)
λίγοπιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

  1. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι και στο κέντρο του βάζουμε όλα τα υλικά.
  2. Ανακατεύουμε καλά και ‘τρίβουμε’ με τα χέρια το μείγμα μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
  3. Στη συνέχεια βάζουμε χλιαρό νερό, όσο σηκώσει, ώστε να είναι αφράτη η ζύμη μας.
  4. Την κάνουμε ρολό, που τεμαχίζουμε σε 8 ίσα μέρα, και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  5. Εκτέλεση για τη γέμιση.Καθαρίσουμε το σπανάκι πολύ καλά, καθώς και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα πλένουμε.
  6. Κόβουμε το σπανάκι σε μεγάλα κομμάτια ρίχνουμε το αλάτι και το ζουλάμε να φύγει το νερό του.
  7. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά.
  8. Αφού σοτάρουμε ελαφρώς κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε να πάει παντού.
  9. Έχουμε τη ζύμη έτοιμη και τη γέμιση.
  10. Κάθε ένα κομμάτι (από τα 8 που είχαμε τεμαχίσει τη ζύμη) το ανοίγουμε με τη βοήθεια κορν φλάουρ (για να μη κολλάει κατά το άνοιγμα). Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε ένα φύλλο, λαδώνοντας το καλά και επαναλαμβάνουμε μέχρι και το τέταρτο φύλλο.
  11. Απλώνουμε τη γέμιση να πάει παντού, και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα (λαδώνοντας τα).
  12. Χαράζουμε τη σπανακόπιτα σε κομμάτια και τη βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.


Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου