Μπουγατσα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Σπιτική συνταγή για μπουγάτσα


Μπουγατσα

Περίληψη συνταγης

Χρόνος45 λεπτά
Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα
Δυσκολία συνταγηςΕύκολες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1λίτρο γάλα (light)
1φλ. τσαγιου σιμιγδάλι (ψιλό)
1 1⁄2φλ. τσαγιου ζαχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
4κουταλιές της σούπας βουτυρο
1⁄2κιλό φύλλο μπακλαβά

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

  1. Σε ένα κατσαρόλακι ρίχνουμε το σιμιγδάλι, την ζάχαρη (1 1/2 κούπα), τις βανίλιες, και τα αυγά και τα ανακατεύουμε.
  2. Ζεστένουμε το γάλα ( 1 λίτρο ) και ρίχνουμε το μίγμα, το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και ρίχνουμε μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο.
  3. Ζεστένουμε το βούτυρο( 3 κουταλιές ).
  4. Αλοίφουμε ένα-ένα τα μισά φύλλα και τα βάζουμε στο ταψί.
  5. Ρίχνουμε και απλώνουμε το μίγμα.
  6. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα απο πάνω.
  7. Κόβουμε σε λωρίδες για να ψηθεί καλύτερα και το βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 μέχρι να ροδίσει.

Σημειώσεις για την συνταγη

  • Σερβίρετε κρύο και ζεστό.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
  • Μπορούν να γίνουν και ατομικές.
  • Μπορείτε να βάλετε περισσότερη ζάχαρη για πιο γλυκιά γεύση.


Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου