Σαλατα με αγκιναρες και σπανακι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για σαλατα με αγκιναρες και σπανακι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΣαλατες Λαχανικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
4 καρδιές αγκινάρας (βρασμενες)
8φλιτζάνια σπανάκι (πλυμενο, καθαρισμενο και χοντροκομμενο)
1⁄2φλιτζανιού ψιχουλα απο σκορδοψωμο
1φλιτζάνι βινεγκρετ κιτρου
1⁄4φλιτζανιού ελαιολαδο
1 χυμος και ξυσμα απο λεμονι
1 χυμος και ξυσμα απο πορτοκαλι
1κουτ. του γλυκού θυμάρι
πιπέρι
2 1⁄2φλιτζάνια ζωμό κότας (η λαχανικων)
6κουτ. της σούπας βουτυρο
1φλιτζάνι ασπρο ψωμι (χωρις την κορα, κομματιασμενο σε μικρα κομματια)
1κουτ. της σούπας ελαιολαδο
1⁄2κουτ. του γλυκού σκορδο (λιωμενο)
1⁄2κουτ. του γλυκού μαιντανο (πολυ ψιλοκομμενο)
1⁄2κουτ. του γλυκού θυμάρι
1⁄2 ξυσμα απο πορτοκαλι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Τοποθετουμε τις βρασμενες καρδιες αγκιναρας στο γκριλ για μερικα λεπτα, μεχρι να ζεσταθουν καλα και να ροδισουν ελαφρα. Ζεσταινουμε στο ματι της κουζινας τη βινεγκρετ κιτρου, προσεχοντας να μην παρει βραση. Ριχνουμε σε ενα μπολ το χοντροκομμενο σπανακι και ανακατευουμε με τις αγκιναρες. Περιχυνουμε τις αγκιναρες και γυρω απο αυτες με τη βινεγκρετ και πασπαλιζουμε με τα ψιχουλα του σκορδοψωμου. ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚPΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ Ζεσταινουμε το ζωμο σε ενα κατσαρολι, μεχρι να μειωθει στο μισο. Προσθετουμε το βουτυρο, ανακατευουμε μεχρι να λιωσει, αλλα να μην καψει, και αποσυρουμε απο τη φωτια. Σε ενα ξεχωριστο μπολ αναμιγνυουμε ολα τα υπολοιπα υλικα της βινεγκρετ. Ανακατευουμε καλα και τα προσθετουμε στο μειγμα του ζωμου και του βουτυρου χτυπωντας με το συρμα. Η βινεγκρετ ειναι ετοιμη. ΓΙΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟΥ Προθερμαινουμε το φουρνο στους 175 βαθμους. Ριχνουμε σε ενα ταψακι τα ψιχουλα και ολα τα υπολοιπα υλικα και ανακατευουμε. Ψηνουμε για 8 λεπτα, μεχρι το μειγμα να γινει τραγανο. Το περναμε απο το μπλεντερ και ειναι ετοιμο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου