Σαλατα με πρασο και βινεγκρετ πορτοκαλιου

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για σαλατα με πρασο και βινεγκρετ πορτοκαλιου


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΣαλατες Λαχανικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 1⁄2κιλό πράσα (φρεσκα, τρυφερα)
3κουτ. της σούπας βουτυρο
5κουτ. της σούπας ελαιολαδο
4κουτ. της σούπας χυμό πορτοκαλιού
1κουτ. της σούπας ξίδι (απο κρασι)
1ματσάκι μαιντανο (ψιλοκομμενο)
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Τα πικαντικα πρασα βρισκουν το ιδανικο ντρεσινγκ στο θαυμασιο και ζεστο αρωμα του πορτοκαλιου. Μπορουμε να αντικαταστησουμε το μαιντανο με ψιλοκομμενο δυοσμο. Πλενουμε καλα τα πρασα και αφαιρουμε το πανω τμημα τους, που ειναι πολυ σκληρο, καθως και τα εξωτερικα, χοντρα φυλλα. Kατοπιν κοβουμε καθε πρασο σε τρια κομματια. Ζεσταινουμε το βουτυρο σε μια κατσαρολα και σοταρουμε τα πρασα για 6 λεπτα, μεχρι να μαραθουν ελαφρα. Τα βγαζουμε απο την κατσαρολα με μια τρυπητη κουταλα και τ' αφηνουμε να στραγγισουν. Ριχνουμε αφθονο, αλατισμενο νερο σε μια κατσαρολα και, μολις παρει βραση, ζεματιζουμε τα πρασα για 5 λεπτα, μεχρι να μαλακωσουν, οχι ομως τοσο ωστε να διαλυονται. Τα βγαζουμε απο την κατσαρολα και τα τοποθετουμε σε γυαλινο μπολ διατηρωντας τα ζεστα. Ετοιμαζουμε τη βινεγκρετ πορτοκαλιου: σε ενα μικρο μπολ χτυπαμε με το συρμα το χυμο πορτοκαλιου, το ξιδι και τον ψιλοκομμενο μαιντανο. Προσθετουμε το ελαιολαδο σε λεπτη ροη, συνεχιζοντας το ανακατεμα για αλλα 2 λεπτα. Νοστιμιζουμε με αλατι και πιπερι. Περιχυνουμε τα πρασα με τη βινεγκρετ πορτοκαλιου και σερβιρουμε.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου