Παπια η φραγκοκοτα με σοκολατα και σαμπανια

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για παπια η φραγκοκοτα με σοκολατα και σαμπανια


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Πουλερικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 στηθος παπιας (η φραγκοκοτας)
1κουταλια ροζ πιπερι (σε κοκκους)
1κουταλακι πράσινο πιπέρι (σε κοκκους)
βουτυρο εκλεκτο
1κούπα καμπανιτη οινο
1⁄2κούπα διαφορα ξηροκαρπια (χονδροκομμενα (τα φουντουκια τα προτιμω αλλα πανε και τα αμυγδαλα με φλουδα και τα κασιους))
30γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (γλυκοπικρη)

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Ξεκιναμε χτυπωντας στο γουδι και οχι τριβοντας στον μυλο τα πιπερια. Τα κοπαναμε τοσο ωστε να σπασουν ελαφρα και να φυγουν οι ωραιες ροζ φλουδες απο τους κοκκους. Δεν τα κανουμε πουδρα. Πιεζουμε τα φιλετα πανω στα πιπερια να κολλησουν πανω τους. Λιωνουμε ελαχιστο βουτυρο σε tefal και σοταρουμε το φιλετο της παπιας. Αν κανουμε φραγκοκοτα βαζουμε παραπανω βουτυρακι γιατι ειναι πολυ λιγοτερο λιπαρη απο την παπια και σοταρουμε καλα απο ολες τις πλευρες να κανει το φιλετακι ωραια κρουστα. Σβηνουμε με το μισο κρασι. Βγαζουμε το φιλετο απο το τηγανι και το βαζουμε στο φουρνο στους 200 βαθμους για λιγα λεπτα (ωσπου να τελειωσει η σαλτσα). Στο τηγανι που σοταραμε το κρεας, ριχνουμε τους ξηρους καρπους, τους καβουρδιζουμε ελαφρα στην υπαρχουσα σαλτσα και χαμηλωνουμε πολυ τη φωτια. Προσθετουμε τη σοκολατα σε μικρα κομματια και τον υπολοιπο καμπανιτη και ανακατευουμε συνεχεια με ξυλινο κουταλι ωσπου να λιωσει η σοκολατα και να δεσει καπως η σαλτσα. Βγαζουμε απο το φουρνο το κρεας και το κοβουμε εγκαρσια σε λεπτα φιλετακια. Μεσα οφειλει να ειναι ροζ. Περιχυνουμε με τη σαλτσα και σερβιρουμε. Συνοδευουμε με την υπολοιπη σαμπανια και μια φρεσκια πρασινη σαλατα με αρμυρικια και οξυμελι απο μπαλσαμικο



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου