Ντολμαδακια γιαλαντζι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για ντολμαδακια γιαλαντζι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΟρεκτικα Κρεατικα Λαχανικα
Δυσκολία συνταγηςΜέτριες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1⁄2κιλό αμπελόφυλλα
1⁄2κιλό ρυζι ((καρολινα))
10 κρεμμυδάκια (φρεσκα)
άνηθο (ψιλοκομμενο)
δυοσμο
μαιντανο
1 1⁄2κούπα λάδι
2 κρεμμυδια (ψιλοκομμενα)
2 λεμονια
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

  1. Σε μια κατσαρολα βαζουμε αρκετο νερο και οταν αρχισει να βρασει ριχνουμε τα αμπελοφυλλα λιγα-λιγα και τα αφηνουμε να βρασουν για 3 λεπτα περιπου και τα αφηνουμε σε ενα τρυπητο να στραγγισουν.
  2. Σε ενα βαθυ τηγανι βαζουμε 1 κουπα λαδι και τσιγαριζουμε το κρεμμυδι, προσθετουμε τα κρεμμυδακια και ολα τα υπολοιπα υλικα, τα ανακατευουμε και προσθετουμε 1/2 κουπα νερο.
  3. Αφηνουμε το ρυζι να βρασει για 10 λεπτα περιπου και οταν κρυωσει λιγο βαζουμε απο ενα κουταλακι του γλυκου γεμιση σε καθε αμπελοφυλλο και το τυλιγουμε προσεκτικα.
  4. Τοποθετουμε τα ντολμαδακια κυκλικα σε μια κατσαρολα που στον πατο της εχουμε τοποθετησει 3-4 ξυλακια απο σουβλακι και απο πανω εχουμε στρωσει μερικα αμπελοφυλλα (για να μην κολλησουν τα ντολμαδακια), προσθετουμε 2 κουπες περιπου ζεστο νερο και το λεμονι.
  5. Πανω απο τα ντολμαδακια βαζουμε ενα βαρυ πιατο για να μην διαλυθουν και σιγοβραζουμε το φαγητο για 50 λεπτα περιπου (μεχρι να μαλακωσει το ρυζι). Αν χρειαζεται προσθετουμε λιγο νερο.


Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου