Μπισκοτα με κομματια σοκολατας

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για μπισκοτα με κομματια σοκολατας


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
100γραμμάρια λευκη σοκολατα
100γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
50γραμμάρια καρυδια πεκαν (χοντροκομμενα)
100γραμμάρια βουτυρο (μαλακο, σε θερμοκρασια δωματιου)
100γραμμάρια ζαχαρη (ξανθη)
1 αυγο (χτυπημενο)
225γραμμάρια αλευρι (για ολες τις χρησεις)
1κουτ. τσαγιού μπεικιν παουντερ

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

- Προθερμαινουμε το φουρνο στους 180βαθμους. Σπαζουμε σε μικρα κομματια τα τρια ειδη σοκολατας. Τα βαζουμε σ' ενα μπολ μαζι με τα χοντροκομμενα καρυδια πεκαν.
- Χτυπαμε σε αλλο μπολ το βουτυρο με τη ζαχαρη, μεχρις οτου το μειγμα γινει αφρατο και ασπρισει. Προσθετουμε το αυγο και ανακατευουμε.
- Κοσκινιζουμε το αλευρι μαζι με το μπεικιν παουντερ. Με ενα μεταλλικο κουταλι ανακατευουμε τα δυο μειγματα (βουτυρου-αλευριου). Αν το μειγμα κολλαει πολυ και δεν μπορουμε να το δουλεψουμε, ριχνουμε μια κουταλια νερο. Προσθετουμε στο μπολ με τα καρυδια και τη σοκολατα το μειγμα βουτυρου.
- Στρωνουμε με αντικολλητικο χαρτι μια λαμαρινα και μοιραζουμε πανω σε αυτο κουταλιες απο το μειγμα που ετοιμασαμε σε αραια διαστηματα, για να μην κολλησουν μεταξυ τους κατα το ψησιμο. Φτιαχνουμε 20 μεγαλα μπισκοτα (η 30 μικροτερα, που θα χρειασθουν 2 λεπτα λιγοτερο ψησιμο).
- Ψηνουμε 15 λεπτα. Αφηνουμε τα μπισκοτα να κρυωσουν καλα και τα ξεκολλαμε προσεκτικα. Τα διατηρουμε σε δοχειο που κλεινει αεροστεγως.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να ξεκολλησουν ευκολα τα μπισκοτα χρησιμοποιουμε μια μικρη μεταλλικη σπατουλιτσα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου