Σαλιγκαρια με ζωμο απο λευκο κρασι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για σαλιγκαρια με ζωμο απο λευκο κρασι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΟρεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
45 σαλιγκάρια
2φέτες Μπεικον (με πολυ παχος)
2σκελίδες σκορδο
80γραμμάρια σπανάκι
1⁄2ματσάκι μαιντανο
1⁄2 πράσο
1⁄4του λίτρου λευκό κρασί (ξηρο)
1⁄4του λίτρου ζωμό κρέατος
2κουτ. της σούπας καρυδόψιχα (ψιλοκομμενη)
1 κροκο αυγου
1κουτ. της σούπας καρυδόψιχα (χοντροκομμενη)
αλάτι
μαύρο πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βαζουμε τα σαλιγκαρια σε ενα κοσκινο και τα πλενουμε πολυ καλα. Τα ζεματιζουμε με πολυ ζεστο νερο, τα ξεπλενουμε και τα στεγνωνουμε. Κοβουμε σε μικρα κομματια το μπεικον, το σκορδο, το μαιντανο, το σπανακι και το πρασο και τα περναμε απο το μπλεντερ. Τα ριχνουμε σε κατσαρολα μαζι με το ζωμο και το κρασι, τα αφηνουμε να παρουν μια βραση, χαμηλωνουμε τη φωτια και τα αφηνουμε να βρασουν σε μετρια θερμοκρασια για 90 λεπτα. Νοστιμιζουμε με αλατοπιπερο. Προσθετουμε τα σαλιγκαρια και μαγειρευουμε για ακομη 20 λεπτα, ανακατευοντας τα συχνα. Χτυπαμε τον κροκο του αυγου καλα και προσθετουμε την ψιλοκομμενη καρυδοψιχα, ανακατευοντας μεχρι να γινουν σαν μαγιονεζα. Αποσυρουμε την κατσαρολα απο τη φωτια, ριχνουμε λιγη λιγη τη μαγιονεζα, ανακατευοντας διαρκως, και πασπαλιζουμε με τη χοντροκομμενη καρυδοψιχα.
Σερβιρουμε με λευκο ψωμι και ασπρο, ξηρο κρασι.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου