Αγκιναρες σαλατα εβραικου στυλ

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για αγκιναρες σαλατα εβραικου στυλ


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΣαλατες Λαχανικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
10 αγκινάρες (μικρες, φρεσκιες)
1φλιτζάνι ελαιολαδο
πιπέρι
3κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
φέτεςλεμονιού (για τη διακοσμηση)
φυλλαράκιαμαϊντανού (για τη διακοσμηση)

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Παρολο που αυτη ειναι μια καθαρα Εβραικη συνταγη, το πιατο προερχεται απο την Ιταλικη Κουζινα, μια και το πιατο προερχεται απο το μεσαιωνικο Γκετο της Ρωμης. Το Γκετο ευτυχως δεν υπαρχει πια, αλλα ( παλι ευτυχως ) οι συνταγες του παρεμειναν και ενταχθηκαν στην Ιταλικη Γαστρονομια, συμπληρωνοντας την με νοστιμοτατα πιατα μεσογειακου χαρακτηρα. Ειναι μια απο τις πιο νοστιμες σπεσιαλιτε των εστιατοριων της Ρωμης και ανοιγει γευστικα ενα Ιταλικο και οχι μονο, γευμα.

Αφαιρουμε τα εξωτερικα, σκληρα φυλλα απο τις αγκιναρες και κοβουμε το πανω μερος τους. Κοβουμε επισης τα κοτσανια, αφηνοντας μονο ενα τμημα, μεχρι 2 εκατοστα. Κραταμε τις αγκιναρες απο το κοτσανι που εχει μεινει και τις χτυπαμε ελαφρα, πολλες φορες στον παγκο της κουζινας η το τραπεζι, με το κεφαλι προς τα κατω, για να ανοιξουν ελαφρα τα φυλλα.
Ριχνουμε το λαδι σε ενα βαθυ τηγανι και το αφηνουμε να ζεσταθει σε μετρια φωτια.
Τηγανιζουμε τις αγκιναρες μεχρι να ροδισουν καλα απο ολες τις μεριες και να γινουν τραγανες. Τις στραγγιζουμε καλα σε χαρτι κουζινας. Τις πασπαλιζουμε με αλατι και πιπερι, τις ραντιζουμε με το χυμο του λεμονιου και τις σερβιρουμε σε πιατελα σερβιρισματος, γαρνιροντας με τις φετες του λεμονιου και τα φυλλαρακια του μαιντανου.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου