Πατζαρια σαλατα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για πατζαρια σαλατα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΣαλατες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1κιλό πατζαρια (μικρα, μαζι με την πρασιναδα τους)
4κουτ. της σούπας ξίδι (απο κοκκινο κρασι)
2σκελίδες σκορδο
πιπέρι
30γραμμάρια μαιντανο (ψιλοκομμενο)
3κουτ. της σούπας ελαιολαδο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Η πατζαροσαλατα ειναι ιδανικη για να συνοδευσει τηγανητο μπακαλιαρο και γαλεο, κροκετες ψαριων καθε ειδους και, φυσικα, μην ξεχασετε να τη σερβιρετε με χειροποιητη σκορδαλια.

Κοβουμε την πρασιναδα απο τα πατζαρια, 8 εκατοστα πανω απο τον κοκκινο βολβο, και τοποθετουμε κατα μερος. Πλενουμε τα πατζαρια (βολβους) καλα και τα ριχνουμε σε μια κατσαρολα με νερο που να τα σκεπαζει. Τα αφηνουμε να παρουν βραση και κατοπιν χαμηλωνουμε τη φωτια και σιγοβραζουμε για 1 εως 1,5 ωρα, αναλογα με το μεγεθος τους, μεχρι να μαλακωσουν. Στραγγιζουμε τα πατζαρια και τα ξεφλουδιζουμε. Κοβουμε καθε πατζαρι στα 8 και τα τοποθετουμε κατα μερος.
Στο μεταξυ, χοντροκοβουμε τις πρασιναδες απο τα πατζαρια και τις βραζουμε στο νερο που εχει απομεινει απο το βρασιμο των βολβων, προσθετοντας, αν χρειαζεται, λιγο νερο ακομη. Βραζουμε για 15 εως 20 λεπτα και, 2 λεπτα πριν γινουν, ριχνουμε στην κατσαρολα λιγο αλατι και το ξιδι.
Αποσυρουμε την κατσαρολα απο τη φωτια και ριχνουμε μεσα τα πατζαρια, ανακατευουμε και αφηνουμε να κρυωσουν. Κατοπιν τα βαζουμε για 1 ωρα στο ψυγειο.
Εν τω μεταξυ καθαριζουμε το σκορδο και το ψιλοκοβουμε. Πλενουμε το μαιντανο και τον ψιλοκοβουμε. Βγαζουμε τα πατζαρια και τις πρασιναδες απο την κατσαρολα με μια τρυπητη κουταλα και τα τοποθετουμε σε μια σαλατιερα η σε πιατελα σερβιρισματος. Περιχυνουμε με το ελαιολαδο και λιγο ξιδι και πασπαλιζουμε με πιπερι, το ψιλοκομμενο σκορδο και το μαιντανο. Συνοδευουμε με κροκετες η φιλετα μπακαλιαρου τηγανητα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου