Μαρουλι με πιπεριες και λιαστες ντοματες

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για μαρουλι με πιπεριες και λιαστες ντοματες


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΣαλατες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1μικρο, απλο μαρουλι
1μικρό μαρούλι σαλάτα
3 λιαστες ντοματες, φετουλες (κομμενες)
2σκελίδες σκορδο, (λιωμενες)
1⁄2φλιτζάνι του καφέ βαλσάμικο ξύδι
2κουτ. της σούπας ελαιολαδο
2κουτ. της σούπας Κεφαλοτυρι (τριμμενο)
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά (κομμενη φετες)
1 κίτρινη γλυκιά πιπεριά (κομμενη φετες)
1 αγγουράκι (κομμενο ροδελες)
αλάτι
1κονσέρβα τόνο σε νερό (προαιρετικα)

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Ισως η πιο απλη σαλατα αυτου του αφιερωματος. Χρησιμοποιουμε καθαρα, τρυφερα φυλλα μαρουλιου και χρωματιστες πιπεριες, ενω πολυ σημαντικο ρολο παιζουν οι λιαστες ντοματες, τοσο στη γευση οσο και στο χαρακτηρα της σαλατας.

Μουλιαζουμε τις λιαστες ντοματες σε ενα ανετο μπολ με αρκετο χλιαρο νερο για 30 λεπτα. Στραγγιζουμε, στεγνωνουμε καλα τις ντοματες και τις τοποθετουμε κατα μερος. Τοποθετουμε το σκορδο, το ξυδι, το λαδι και το τυρι σε ενα μπολακι, προσθετουμε τις ντοματες και ανακατευουμε καλα. Προσθετουμε το αγγουρακι και τις πιπεριες και ανακατευουμε για να αναμιχθουν καλα ολα τα υλικα. Μοιραζουμε τα φυλλα των μαρουλιων σε 4 ατομικα πιατα, αφηνοντας τα ολοκληρα η κομμενα σε μετρια κομματια. Απλωνουμε το μειγμα που ετοιμασαμε πανω στα μαρουλια, νοστιμιζουμε με αλατι και σερβιρουμε. Αν χρησιμοποιησουμε τον τονο, τον ψιλοκοβουμε και σερβιρουμε πανω απο τη σαλατα λιγο πριν σερβιρουμε.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου