Σαλατα ζυμαρικων με σπαραγγια

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για σαλατα ζυμαρικων με σπαραγγια


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΣαλατες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
3μέτρια στήθη κοτόπουλου (χωρις κοκκαλο αλλα με την πετσα του)
2φύλλα δάφνης
250γραμμάρια ζυμαρικα πεννες
250γραμμάρια φρεσκα σπαραγγια (κομμενα σε κομματια των 2 1/2 εκ)
200γραμμάρια κρεμ φρες
2κουτ. της σούπας ελαιολαδο
1 λεμονι (το ξυσμα του και το χυμο του)
4κορφες τάραγκον (και τα φυλλαρακια τους ψιλοκομμενα)
150γραμμάρια μικρα τοματακια (φρεσκα κομμενα στη μεση)

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Τοποθετουμε το κοτοπουλο και τη δαφνη σε ενα μεγαλο, βαρυ τηγανι και προσθετουμε νερο που ισα να τα σκεπαζει. Βραζουμε σε δυνατη φωτια και μολις παρει βραση, χαμηλωνουμε τη θερμοκρασια, σκεπαζουμε το σκευος και πωσαρουμε για 25 περιπου λεπτα, μεχρι να μαλακωσει το κοτοπουλο. Αποσυρουμε απο τη φωτια και αφηνουμε να κρυωσει μαζι με το ζουμι του για να διατηρηθει το κρεας ζουμερο. Αφαιρουμε τοτε την πετσα.
Μαγειρευουμε τα ζυμαρικα σε αλατισμενο νερο, συμφωνα με τις οδηγιες της συσκευασιας, και στα τελευταια 3 λεπτα του βρασιματος, προσθετουμε τα σπαραγγια. Στραγγιζουμε και ξεβγαζουμε κατω απο νερο της βρυσης. Κοβουμε το κοτοπουλο σε λωριδες.
Σε ενα μπολ αναμιγνυουμε την κρεμ φρες με το λαδι, το ξυσμα και το χυμο του λεμονιου, το ταραγκον και και 1 - 2 κουταλιες της σουπας νερο και ανακατευουμε καλα μεχρι να φτιαξουμε ομοιογενες μειγμα.
Αλατοπιπερωνουμε. Ανακατευουμε ελαφρα σε ενα μεγαλο μπολ τα ζυμαρικα με το κοτοπουλο, τα σπαραγγια και τα ντοματακια και περιχυνουμε με τη ντρεσινγκ.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου