Μανιταροσουπα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για μανιταροσουπα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΣουπες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
2κουταλιές της σούπας αλευρι
1⁄2κιλό μανιταρια
1⁄2χυμό λεμονιού
120γραμμάρια βουτυρο
1ποτηράκι ασπρο βερμουτ ((η ασπρο αρετσινωτο κρασι))
1κύβο κρέατος (προαιρετικα)
1κουταλια άνηθο (ψιλοκομμενο)
λίγησκονη σκορδου
1⁄2φλιτζάνι γάλα
2κουταλιές Παρμεζανα (τριμμενη)
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Πλενουμε τα μανιταρια προσεκτικα με υγρη πετσετα και αφαιρουμε τα κοτσανια, τα οποια μπορουμε να ξεπλυνουμε και με τρεχουμενο νερο, αν εχουν πολλα χωματα η να τα καθαριζουμε με τη βοηθεια ενος πινελου. Βαζουμε τα κοτσανια να βρασουν με 1 φλιτζανι νερο περιπου. Σουρωνουμε το ζουμι, που τωρα θα ειναι 2 φλιτζανια, γιατι τα μανιταρια αφηνουν πολλα υγρα, κραταμε το ζουμι και πεταμε τα κοτσανια.
Κοβουμε τα υπολοιπα μανιταρια σε μικρες, λεπτες φετες. Σε μια κατσαρολα ζεσταινουμε το μισο βουτυρο και σοταρουμε τα μανιταρια. Τα πασπαλιζουμε με το αλευρι και σβηνουμε με το βερμουτ (η το κρασι).
Ριχνουμε στην κατσαρολα το ζουμι που κρατησαμε καθως και ενα ακομη φλιτζανι νερο. Προσθετουμε το υπολοιπο βουτυρο, τον κυβο, αλατι και πιπερι, τον ανηθο και το σκορδο. Αφηνουμε τη σουπα να βρασει για 10 λεπτα περιπου.
Λιγο πριν την αποσυρουμε απο τη φωτια, ριχνουμε το γαλα και το τυρι, δοκιμαζουμε και αν χρειαζεται προσθετουμε αλοτοπιπερο. Σερβιρετε τη σουπα ζεστη.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου