Χοιρινο ρολο φουρνου με πορτοκαλι και ελιες

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για χοιρινο ρολο φουρνου με πορτοκαλι και ελιες


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1κιλά μπουτι χοιρινο (χωρις κοκκαλο)
1κουτ. της σούπας ελαιολαδο
1κουτ. της σούπας μέλι
1κουτ. της σούπας ούζο
1κουτ. της σούπας μαιντανο (ψιλοκομμενο)
4σκελίδες σκορδο (λιωμενες)
πιπέρι
1φλιτζάνι ελιές καλαμών (κομμενες στη μεση, χωρις κουκουτσι)
2μέτρια γλυκα πορτοκαλια
2μέτρια λεμονια
3⁄4φλυτζ. χυμό πορτοκαλιού
1⁄4φλυτζ. χυμό λεμονιού
1κουτ. της σούπας θυμάρι (φρεσκο)
2κουτ. της σούπας μέλι
1⁄3φλυτζ. ούζο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Ετοιμαζουμε τη μαρινατα. Κοβουμε τις φλουδες των πορτοκαλιων και των λεμονιων σε πολυ λεπτες λωριδες και τις αναμιγνυουμε με τα υπολοιπα υλικα της μαρινατας.
Τοποθετουμε το χοιρινο σε μια μεγαλη σανιδα κοπης, με την πετσα προς τα πανω. Τοποθετουμε ενα κοφτερο μαχαιρι 5 χιλιοστα κατω απο την πετσα και κοβουμε οριζοντια ωστε να την αποχωρισουμε απο το κρεας. Αφαιρουμε το πολυ λιπος και το πεταμε.
Τυλιγουμε το χοιρινο σε ρολο πολυ σφιχτα και το δενουμε σε πυκνα διαστηματα με γερο σπαγγο. Ριχνουμε τη μαρινατα σε ενα ταψι, οχι πολυ βαθυ και τοποθετουμε εκει το ρολο του χοιρινου. Καλυπτουμε με διαφανη μεμβρανη και τοποθετουμε το κρεας στο ψυγειο για να μαριναριστει ολη τη νυχτα. Σε τακτα χρονικα διαστηματα, γυριζουμε το χοιρινο να ποτισει απο ολες τις μεριες.
Την επομενη μερα, βγαζουμε το χοιρινο απο τη μαρινατα χωρις να την πεταξουμε. Αναμιγνυουμε το λαδι το μελι, το ουζο, το μαιντανο, το σκορδο και το αλατοπιπερο σε ενα μπολ.
Τοποθετουμε το χοιρινο στο ταψι που θα το ψησουμε. Με το μειγμα που ετοιμασαμε, αλειφουμε ολο το κρεας και το ψηνουμε ξεσκεπαστο για 1 ωρα σε μετριο φουρνο. Καθε τοσο, αλειφουμε το κρεας με το ζουμι του.
Μολις το χοιρινο μαλακωσει, ριχνουμε στο ταψι τη μαρινατα και τις ελιες και ψηνουμε για αλλα 10 λεπτα χωρις σκεπασμα, μεχρι το κρεας να μαλακωσει τελειως. Βγαζουμε απο το ταψι το χοιρινο με τις ελιες και μεταφερουμε το ζουμι σε ενα κατσαρολι. Το αφηνουμε να παρει βραση σε μετρια φωτια μεχρι να δεσει.
Τοποθετουμε το ρολο σε μια πιατελα σερβιρισματος, αφαιρουμε το σπαγγο και διακοσμουμε γυρω γυρω με τις ελιες και μερικες λεπτοκομμενες φλουδες πορτοκαλιου. Περιχυνουμε με το ζουμι.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου