Ψαρονεφρι με μαυροδαφνη

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για ψαρονεφρι με μαυροδαφνη


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
850γραμμάρια ψαρονέφρι
500γραμμάρια τυρί κασέρι
3 ώριμες τομάτες
200ml μαυροδαφνη
πιπέρι
2κουτ. της σούπας ηλιέλαιο
1 ώριμη τομάτα
150γραμμάρια πλιγούρι
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κιτρινη πιπερια
1 καροτο
1 ξερό κρεμμύδι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

«Δυνατη» γευση, ενισχυμενη απο τη γευστικοτατη μαυροδαφνη, σε μια συνταγη με πολλη γευση και ελκυστικο γαρνιρισμα. Το πλιγουρι μπορουμε να το σερβιρουμε ειτε απλα, μουλιασμενο σε νερο, η, για ακομη περισσοτερη γευση, μουλιασμενο και ελαφρα σοταρισμενο στους χυμους της σαλτσας λαχανικων.

Πλενουμε το ψαρονεφρι, το σκουπιζουμε καλα και το ανοιγουμε στη μεσα σαν βιβλιο. Κοβουμε τις τοματες και το κασερι σε πολυ λεπτα μπαστουνακια (ζιλιεν) και τα απλωνουμε στο ανοιγμενο ψαρονεφρι. Πασπαλιζουμε με αλατι και πιπερι και τυλιγουμε το κρεας σε ρολο, δενοντας το με σπαγκο για σταθεροτητα.
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 170 βαθμους. Τοποθετουμε το ρολο σε ενα ταψακι και συμπληρωνουμε μεχρι τη μεση με τη μαυροδαφνη και 1 ποτηρι νερο. Ψηνουμε για 45 λεπτα.
Ετοιμαζουμε τη σαλτσα: μουλιαζουμε το πλιγουρι σε ενα μπολ με χλιαρο νερο, μεχρι να φουσκωσει, να μαλακωσει και να απορροφησει σχεδον ολο το νερο. Ψιλοκοβουμε τις πιπεριες, το καροτο, την τοματα και το κρεμμυδι.
Ζεσταινουμε σε ενα σκευος το ηλιελαιο και σοταρουμε τα λαχανικα σε μετρια φωτια. Προσθετουμε την τοματα και ανακατευουμε καλα, αφηνοντας το μειγμα να μαλακωσει. Στο σημειο αυτο, αν θελουμε, αφαιρουμε τα λαχανικα απο το σκευος με τρυπητη κουταλα και προσθετουμε το πλιγουρι, αφηνοντας το να σοταριστει για μερικα λεπτα.
Σερβιρουμε το ψαρονεφρι με τη σαλτσα λαχανικων και το πλιγουρι.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου