Διπλες

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για διπλες


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
400γραμμάρια αλευρι
3 αυγά
400γραμμάρια γάλα
λίγηκανέλα (σκονη)
λάδι (για το τηγανισμα)
λιγες σταγονεςχυμό λεμονιού
2φλιτζάνια καρυδόψιχα (κοπανισμενη για τη διακοσμηση)
300γραμμάρια μέλι
3 ποτηρια νερο
1ξυλάκι κανέλα

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Σε ενα μεγαλο μπολ χτυπαμε καλα το αλευρι, το γαλα, τα αυγα και το λεμονι. Ζυμωνουμε, κοβουμε τη ζυμη σε κομματια και ανοιγουμε φυλλα, που τα κοβουμε κατοπιν σε λωριδες με φαρδος 15 εκατοστα. Στερεωνουμε την καθε λωριδα απο την ακρη της σε ενα πιρουνι.
Ριχνουμε το λαδι σε ενα μεγαλο και βαθυ σκευος και, μολις καψει, ξεκιναμε την εξης διαδικασια: βαζουμε το πιρουνι με την ακρη της λωριδας μεσα στο καυτο λαδι, ενω την αλλη ακρη την κραταμε με το αλλο μας χερι. Γυριζουμε το πιρουνι κυκλικα, ωστε η λωριδα να τυλιχθει σε ρολο μεσα στο σκευος. Μολις σκληρυνει και βγαλει φουσκαλες ειναι ετοιμη και τη βγαζουμε απο το λαδι με μια τρυπητη κουταλα. Την τοποθετουμε σε ενα μεγαλο κομματι απορροφητικο χαρτι για να στραγγιξει.
Συνεχιζουμε τη διαδικασια μεχρι να τελειωσει ολη η ζυμη και να ετοιμασουμε 30, περιπου, διπλες.
Ετοιμαζουμε το σιροπι, ριχνοντας το μελι, το νερο και την κανελα σε ενα κατσαρολι και αφηνοντας να παρουν βραση. Αφαιρουμε το ξυλακι της κανελας και αποσυρουμε απο τη φωτια. Οταν στραγγιξουν οι διπλες, τις τοποθετουμε σε πιατελα, τις περιχυνουμε με το σιροπι και πασπαλιζουμε με την κοπανισμενη καρυδοψιχα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου