Κορμος πορτοκαλιου

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κορμος πορτοκαλιου


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
4 αυγά (χωριστα τα ασπραδια απο τους κροκους)
80γραμμάρια ζαχαρη αχνη
2ξύσμα πορτοκαλιων
1⁄2χυμό πορτοκαλιού
65γραμμάρια αμυγδαλόψιχα (κοπανισμενη)
15γραμμάρια αλευρι (για ολες τις χρησεις)
150ml Κρεμα γαλακτος
1κουτ. του γλυκού γκραν μαρνιε (η αλλο λικερ πορτοκαλι)
μερικαφρεσκα μπουμπουκια τριανταφυλλου (για τη διακοσμηση)

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Χτυπαμε τους κροκους μαζι με 65 γρ. απο τη ζαχαρη, το ξυσμα και το χυμο του πορτοκαλιου, μεχρι να πηξει και να γινει λειο και ανοιχτοχρωμο μειγμα.
Χτυπαμε τα ασπραδια μεχρι να γινουν σφικτη μαρεγκα και προσθετουμε την υπολοιπη ζαχαρη, χτυπωντας για λιγο ακομη.
Ριχνουμε 40 γρ. απο τα τριμμενα αμυγδαλα και το αλευρι στο μειγμα των κροκων, εναλλαξ με τη μαρεγκα. Ανακατευουμε καλα ολο το μειγμα με μια ξυλινη κουταλα. Το μεταφερουμε σε ενα ρηχο, ορθογωνιο ταψακι με διαστασεις 33x23 εκ., στο οποιο εχουμε απλωσει ενα κομματι λαδοκολλας, και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 25 λεπτα, μεχρι να γινει ενα απαλο στην αφη και σπογγωδες κεικ.
Απλωνουμε ενα κομματι λαδοκολλας στο μισο τμημα μιας νοτισμενης, καθαρης πετσετας κουζινας. Πασπαλιζουμε με τα υπολοιπα τριμμενα αμυγδαλα και αναποδογυριζουμε το ψημενο κεικ πανω σε αυτα. Το σκεπαζουμε με το αλλο μισο της πετσετας και το αφηνουμε να κρυωσει τελειως σε θερμοκρασια δωματιου. Αφαιρουμε προσεκτικα τη λαδοκολλα.
Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος με το Γκραν Μαρνιε μεχρι να γινει σαντιγι και την αλειφουμε στο κεικ. Ισιωνουμε με μια σπατουλα. Ξεκινωντας απο τη μικρη πλευρα, τυλιγουμε προσεκτικα το κεικ σε ρολο. Διακοσμουμε με τα μπουμπουκια των τριανταφυλλων και σεβιρουμε.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Μπορουμε να αντικαταστησουμε το αρωμα και τη γευση του πορτοκαλιου, σε αυτη τη συνταγη, με του λεμονιου. Απλως, αντικαθιστουμε το ξυσμα και το χυμο του πορτοκαλιου με τα αντιστοιχα του λεμονιου και αντι για αμυγδαλοψιχα διακοσμουμε τον κορμο μας με ζαχαρη αχνη.

ΚΟΡΜΟΣ ΜΟΚΑ
Αντι για πορτοκαλι η λεμονι, αρωματιζουμε το μειγμα του κορμου με 1 κουτ. του γλυκου δυνατο, στιγμιαιο καφε, διαλυμενο σε 3 κουτ. της σουπας καυτο νερο. Την χτυπημενη κρεμα γαλακτος της γεμισης την αρωματιζουμε με 1 κουτ. του γλυκου καφε η με 1 κουτ. της σουπας λικερ καφε και συνεχιζουμε την υπολοιπη διαδικασια, οπως περιγραφουμε στην αρχικη συνταγη.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου