Μουσταλευρια

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για μουσταλευρια


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 1⁄2λίτρα μουστο
250γραμμάρια άνθος ορύζης (ψημενο ρυζαλευρο)
1φλιτζάνι σουσάμι
200γραμμάρια καρυδόψιχα
λίγηκανελα σε σκονη

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Προσοχη : η καρυδοψιχα πασπαλιζεται στο τελος, οταν πια το γλυκο εχει μισοκρυωσει. Μπορουμε, ωστοσο, να προσθεσουμε καρυδοψιχα και μεσα στη μουσταλευρια, την ωρα που αρχιζει να δενει.

Pιχνουμε το μουστο και το ανθος ορυζης σε μια μεγαλη κατσαρολα (αλλιως, νισεστε) και ανακατευουμε. Τοποθετουμε την κατσαρολα σε μετρια φωτια ανακατευοντας συνεχως με μια ξυλινη κουταλα, μεχρι να δεσει το μειγμα.
Μολις δεσει, προσθετουμε το σουσαμι, ανακατευουμε λιγο ακομη και αποσυρουμε την κατσαρολα απο τη φωτια.
Μοιραζουμε τη μουσταλευρια σε ατομικα μπολ η βαθια πιατα και, πριν κρυωσει τελειως, την πασπαλιζουμε με την κανελα και την καρυδοψιχα, κοπανισμενη. Σερβιρουμε οταν η μουσταλευρια κρυωσει τελειως.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου