Πτι φουρ με καραμελα & καρυδι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για πτι φουρ με καραμελα & καρυδι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1φλιτζάνι ζαχαρη
1⁄2φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
2φλιτζάνια Κρεμα γαλακτος
1φλιτζάνι σιροπι καλαμποκιου
60γραμμάρια βουτυρο
1⁄2κουτ. του γλυκού σοδα μαγειρικη
160γραμμάρια καρυδόψιχα (χοντροκοπανισμενη)
1κουτ. του γλυκού σκονη βανιλια
380γραμμάρια κουβερτούρα (λιωμενη)
2κουτ. του γλυκού σπορέλαιο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Ριχνουμε την απλη και την καφε ζαχαρη, την κρεμα γαλακτος, το σιροπι και το βουτυρο σε ενα κατσαρολι και σιγοβραζουμε σε σιγανη φωτια ανακατευοντας διαρκως, μεχρι να διαλυθουν τελειως οι ζαχαρες. Βουρτσιζουμε τη ζαχαρη απο τα τοιχωματα του κατσαρολιου και την προσθετουμε στο μειγμα που βραζει.
Μολις παρει βραση, προσθετουμε τη σοδα. Χαμηλωνουμε τη φωτια και σιγοβραζουμε μεχρι να ετοιμασουμε σιροπι που να κανει σβωλο (το θερμομετρο για σιροπι πρεπει να δειξει 120 βαθμους). Προσθετουμε την καρυδοψιχα και τη βανιλια και αδειαζουμε το μειγμα σε ενα τετραγωνο ταψακι, βουτυρωμενο και καλυμμενο με αλουμινοχαρτο. Το αφηνουμε να κρυωσει σε θερμοκρασια δωματιου για 5 ωρες η μεχρι να “σταθει” τελειως η καραμελα.
Το βγαζουμε απο το ταψακι και το κοβουμε σε μικρα κυβακια. Ετοιμαζουμε το γλασο σοκολατας αναμιγνυοντας τη σοκολατα με το λαδι και βουταμε διαγωνιως τα κυβακια καραμελας μεσα εκει. Τα τοποθετουμε σε λαδοκολλα μεχρι να κρυωσει η σοκολατα. Διατηρουνται σε καλα κλεισμενο γυαλινο βαζο για μερικες εβδομαδες.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου